Faelnis Thinuviel
(3. Szintű Szörnyvadász)
Nem:
Azonosító: #97

Külső és belső tulajdonságok:

Küllem
Kinézetében le sem tagadhatná származását, hisz fajtájának tipikus küllemi adottságai mind fellelhetők rajta. Az erdei elfekre jellemzően valamivel alacsonyabb növésű, úgy 170 cm magas, s ehhez arányosan karcsú, ruganyos alkatú. Mandulavágású szemei gesztenyebarnák, akárcsak hosszú, derékig érő, egyenes szálú haja is, melyet rend szerint szabadon hagy, éppen csak az első tincseket fonja hátra, hogy ne zavarja őt. Öltözéke is népe szokásait idézi: tipikus erdőjáró, testhez idomuló, az erdő színei között rejtezést biztosító ing és nadrág. Hosszú szárú csizmájának kérge egészen a vádlija fölé ér. Könnyű bőr vértet, valamint az íjászathoz jobb kezén íjászkesztyűt, a balon alkarvédőt visel.

Jellem
Udvarias kedvességét hűvös tartózkodás teszi kimértté, melyet a rövidéltűek irányában tanúsít. Bár az arrogancia távol áll tőle, mégis képtelen otthon érezni magát az emberek uralta vidéken, így önfeledtnek sem láthatod őt, hacsak meg nem leped magányában az erdő közepén. Összességében véve tettei legtöbbjét a megfontolt következetesség jellemzi, noha meglehet, az emberek gyakran inkább szeszélyesnek neveznék, hisz a két nép gondolkodásmódja merőben különbözik egymástól.

A karakter pontértékei:

3.Szint, Elf, Szerencsevadász Osztály, Szörnyvadász
TP: 15

Erő: 9 +0
Ügyesség: 18 +3
Egészség: 8 -1
Karizma: 9 +0
Bölcsesség: 15 +2
Intelligencia: 9 +0

*~*~*~*HARC*~*~*~*
Közelharc: +2, Hosszúkard d8 /mágikus/, Krit 19-20/*2
Célzóérték: +5, Elf íj, d12+, 110m, Krit 20/*4

*~*~*~*MÁSODLAGOS ÉRTÉKEK*~*~*~*
ÉP: 27, 11, 15
MP: 5, 4
VO: 16
Kezdeményezés: +7

*~*~*~*MENTŐK*~*~*~*
Akaraterő: +5
Kitartás: +2
Reflex: +9

*~*~*~*KÉPZETTSÉGEK*~*~*~*
-Lovaglás (Ügy) +13 (Dörzsölt)
-Egyensúlyozás (Ügy) +6
-Osonás (Ügy) +6
-Csapdák áll./eltávolítása (Ügy) +6
-Varázshasználat - természet (Int) +3
-Nyomkeresés (Böl) +5
-Tudás - bestiák (Int) +3

*~*~*~*SPEC*~*~*~*
Jobb kezdeményezés: +4 a kezdeményezéséhez
Dörzsölt: 3. szinttől minden páratlan szinten +4 egy választott képzettséghez. Nem halmozható!

*~*~*~*ELŐNYÖK*~*~*~*
Jó származás (2 pont): Az elfeket a kardnemesekhez hasonlatosan megilleti a nemeseknek kijáró bánásmód és tisztelet, noha anyagi ellenszolgáltatásokban nem bővelkednek, igaz, nem is várják el ezt az emberektől.

Gyönyörű (3 pont): Nem véletlenül hívják az elfeket a szépek népének. Bár Faelnis az övéi között átlagosnak számít, emberi szemnek mégis, mint fajának minden tagja, ő is kiemelkedő szépséggel bír.

Atletikus (3 pont): Ügyes, fitt, és gyors vagy. Lovaglás, Mászás, Ugrás és Úszás próbákhoz, valamint Reflex mentődobásokhoz az előny szintje hozzáadható a dobott értékhez.

Hidegfejű (2 pont): Nyugodt vagy mint a háborítatlan tenger, és ezt a nyugalmat a nehéz helyzetekben is meg tudod őrizni. Legyen az félelem, vagy bizonytalanság, vagy akár kínzás és vallatás, te helytállsz. Ezen hatások leküzdéséhez az előnyödnek megfelelő értéket hozzáadhatod kitartás és akaraterő mentődobásaidhoz.

*~*~*~*HÁTRÁNYOK*~*~*~*
Átkozott (6 pont) – kalandban szerzett, ez a 15 ponton felül van: Alighanem komolyan összeakaszkodtál egy boszorkánnyal, vagy magával az ördöggel, de valamilyen átok ül rajtad, és ez időről-időre lecsap. (Mesélővel egyeztetés szükséges!) /Leach átok, egyszer valaki, akire nagyon számít, cserben fogja hagyni a legnagyobb szükség idején./

Felismerhető (3 pont): Elfként sajnos nehezebb elvegyülnie a tömegben az emberek között. Kilógsz a tömegből, mint fa a pusztában. Valami miatt rendkívül felismerhető vagy, lehet a megjelenésed, vagy a kisugárzásod. Add ezt a szintet minden olyan esethez, ahol téged fel akarnak ismerni, vagy keresnek (például tömegben vagy álcában).

Makacs (3 pont): Makacsul tudsz ragaszkodni a saját elveidhez. Nem adnád fel magad senkiért sem, az a lényeg amit te kitaláltál és teszel rá mások mit mondanak. Ez leginkább egy szerepjátékbeli hátrány. Esetenként a szint összege hozzáadható más játékosok célszámához, ha meg akarnak győzni téged valamiről.

Népszerűtlen (4 pont): Az övéi között nem mindenki nézi jó szemmel, hogy ennyi időt tölt az emberekkel. Bár kétségkívül hatalmas terhet vesz le zárkózott népük válláról azzal, hogy magára vállalta a közvetítő szerepét, akadnak jó páran, kik Adomány erdeibe zárkózva helytelenítik Faelnis munkálkodását, és akár még fajuk felé irányuló hűségét is kétségbe vonhatják emiatt.

*~*~*~*VARÁZSLATOK*~*~*~*
Mágiaszint: 5 - 3 alacson, 1 átlagos varázslat
Jóbogyó 2MP --Alacsony-- Az így mágikussá tett szint* 2d4 bogyóból egy darab egy ember méretű lény egy étkezésnyi szükségletét fedezi, vagy gyógyít 1-et, de egy 24 órás időszakban legfeljebb 8-at.

Beszéd a növényekkel 1MP --Alacsony-- A varázshasználó képes kommunikálni növényekkel vagy növény-lényekkel. Azt figyelembe kell venni, hogy a közönséges növények környezetérzékelése korlátozott, de nyomkeresésnél nagyon hasznos tud lenni.

Állati hírnök 1MP --Alacsony-- A varázshasználó egy kis méretű, közönséges állatot küldhet egy olyan helyre, amit jól ismer, vagy van egy jellegzetes tereptárgya, ha az elrontja a mentődobását. Az állatra egy kis üzenet vagy tárgy is felerősíthető. Az állat a hatóidő lejártáig várakozhat az adott helyen. Ez idő alatt bárki megközelítheti, és a leveheti róla a hozzá erősített dolgot.

Természetszolga szólítása 3MP --Átlagos-- Megidéz 1d6 természeti lényt szint/kör+1 körig. A lények hűségesek a varázshasználóhoz és megtámadják ellenségeit vagy teljesítik parancsait (legalábbis amennyit megértenek belőle), majd a hatóidő végén eltűnnek.

*~*~*~*RIGEL*~*~*~*
Rigel VO: 13
Életerő: 24
Támadás: d20 + 3; rúgás 1d6 + 1 sebzéssel
Mentő: Reflex +4 Aker + 2 Kit + 2

A karakter története:

Éltének hosszú évei népe számítása szerint csupán nemrég kezdődtek, valójában azonban már megért legalább három emberöltőnyi esztendőt. Az élete mondhatni háborítatlan és boldog volt, erdeik határait erősen védelmezték. Sem a természetfeletti, sem halandó be nem tehette oda lábát, ámbár nem zárkóztak el teljesen a külvilágtól. Kapcsolatuk az emberekkel és más népekkel diplomatikus maradt: nehezen fogadtak el bárminemű segítséget, ahogyan maguk sem szívesen avatkoztak bele az erdeiken túl történő dolgokba. Ha tehették, szívesebben maradtak szeretett fáik rengetegében, csodálták a csillagokat, tisztelték az élet minden formáját, s az éjszakákat dalaikkal tették káprázatossá. Az idő múlása jelentéktelen apróság csupán e lét mellett. A körülöttük húzódó világ örök változása azonban még az ő erdeiket sem hagyja maradéktalanul békén. Az emberek és más népek háborúskodásai hidegen hagyták az elfeket, meglehetősen hosszú ideig, s bár szegről-végről szövetség kötelezi a két népet, amikor segítséget kértek tőlük, csupán vonakodva kínáltak fel néhány ifjút az embereknek. Faelnis is azon kevesek között volt, akik úgy döntöttek, megsegítik az emberi fajt. Sok véres ütközeten verekedte végig magát, sok kedves társa hullott el mellőle az emberek földjén, s maga is csaknem ott lelte halálát, mígnem a háború az emberek győzedelmeskedésével véget ért. Fae azonban nem tért haza megmaradt társaival erdejük békességébe: amit e kegyetlen csatározások során látott, az egyszeriben rádöbbentette a rideg valóságra. A világ java része fertőzött, s szenved. Vérengző orkok, démoni fattyak, a pusztulás előhírnökei, halottidézők és boszorkányok, s azok elátkozott teremtményei sanyargatják a hegyeket, vizeket, földeket és erdőket - népeket és fajokat fenyegetve az elmúlás leheletével. Hogyan fordíthatna hátat így a világ többi részének, hogy csupán a sajátját védelmezze ezentúl is? Amikor tehát dönteni kellett, fellázadó lelkiismeretére hallgatott, s a nehéz búcsú után a világ nagyobbik része felé fordította lova fejét, hogy azóta is a messzi földeket járja..

Harmatföldi tartózkodása idején, annak immáron 150 esztendeje...
- Részt vett a Vörös Királynő felkutatásában, ahonnét súlyos sebesüléssel visszatért. Az ereklyét Lord Eulisses Scarletwound néhai királyi főtanácsos közbenjárásával sikeresen visszajuttatta Adomány földjére.
- Thobias, az öreg erdei manó szelleme jóságáért cserébe megjelent előtte végső nyugodalma előtt, és felruházta a természeti mágiára való fogékonysággal.
- Lady Ludmilla megsegítéséért a grófnő fáradozásait 3db sárkánypikkelyből készített nyílheggyel ajándékozta meg. A hegyeket nyílvesszővé munkálta, különbözőségüket jelölendő pedig, hollónak fekete tollait használta.
- 1406. Szarvastor havában a Kastélyban rendezett fogadáson Dottore Vanazzo készleteit a szükség órájában átengedték neki használatra, hogy megmenthesse Lady Chelleyt, kit megmérgeztek. A doktor készletei között 4 adag gyógyfű keveréket és egy bezoárkövet talált, amit maga is felismert, s így hasznára válhatnak.
- 1. Sárkánypikkely-vessző elhasználása: Odric, a vámpír ellen.

Egyéb információk:

Jóbogyók: 4 db
Bezoárkő: 7 adag - Bármilyen mérgezést hatástalanít + d10+4 ÉP-t gyógyít.
Sárkánypikkely-hegyű nyílvesszők: 2 db

Szépen megmunkált íját és a hozzá tartozó vesszőket a tegezzel önnön keze munkájával alkotta, s ezen kívül magánál hord egy vékony pengéjű, enyhén ívelt kardot is, melyet népe kovácsolt - s mint az elfek által kovácsolt kardok, ebbe is belebájolták népük mágiáját, mely a kard pengéjén és markolatán végigfuttatott rúnákban és motívumokban izzik tompa aranylással. ( http://vignette4.wikia.nocookie.net/lotr/images/6/68/Hadhafang.jpg/revision/latest?cb=20140427192832 ) Ezen kívül van nála még egy egyszerű vadászkés is, melyet jobb csizmája szárára szíjazva hord. Hátasállata egy könnyű léptű, kis termetű szürke ló, népének kis számú méneséből. Ért egy keveset a gyógyításhoz, melyet népe varázstudományával segíthet is, ámde a komolyabb sérülésekhez már neki is gyógyítót kell keresnie. Társa, Bart Rommel egy elátkozott vérfarkassal folytatott csata közben meghalt.