Gared Branfield
(Zöldfülű Szörnyvadász)
Nem: Férfi
Azonosító: #203

Külső és belső tulajdonságok:

180 centi magas, szálkás izomzatú fiatalember. Rövidre szabott fekete haja mind a kocsmákban, mind a harctéren megállja a helyét. Zöld szemeiben játékos pimaszság bujkál örökké, ki tudja, mikor beszél komolyan, és mikor viccel csupán. Nem veti meg a pénzt, de minden munkát nem vállal el, főleg amit úgy érez, szembe megy alapvetően törvénytisztelő nézeteivel. Kerüli a bajt, ám félelemérzete nem tudta igazán kiforrni magát, lévén hogy a halál igen közeli ismerőse. Ruházatában nem tér el az átlag viselettől, kivéve kabátját, amit igen megkedvelt az évek során, egy foltozott ezüst veretes és gombos katonai öltözet, aranymintás gallérral.

A karakter pontértékei:

Erő:4
Ügyesség:5
Állóképesség:2
Mentalitás:1
Szakértelem:1

VÉK:7D10 + 2d10 hárítótör
VÉT:5d10 + táv
TÉK: 9d10+3d10 = 12d10
TÉT:6D10+fegyver= 6D10

EP: 13

A karakter története:

Gared árvaként nevelkedett egy Egron határvidéki falu lelencházban, miután az ott tevékenykedő apácák csecsemőként megtalálták az erdőben kirakva. Átlagos gyermekként nőtt fel, csupán furcsa kristályszerű sebtetoválását gúnyolták, vagy csodálták gyermektársai. Talán ekként is nőtt volna fel, hogy aztán szakmát tanuljon, de a sors nem így hozta.
Egy szokott napon épp kint játszott társaival, mikor a harangok megszólaltak. A semmiből lovasok tűntek fel, s megtámadták a falut. A lóhátról ellőt nyilak még csodával határos módon csak kis barátait mészárolták le, ám Gared se tudott már eljutni az árvaház kapujáig, hisz a támadók mit sem törődve eltaposták lovaikkal. Utolsó emléke erről a napról csupán a fájdalom, és saját csontjainak szörnyű roppanása volt. Mély sötétségbe zuhant tudata.
A következő kép a szörnyű és rémülettel teli ébredése volt. Önmaga legnagyobb meglepetésére a sebeit csak a megtépázott ruházata bizonyította. Azt hihette volna, hogy álmodott, de az elpusztított falu és annak halottjai másról tanúskodtak. Időérzékét elvesztve bolyongott a holtak közt, egyetlen fájdalma a lapockáján lévő sebben izzott, mígnem az is elmúlt.
Végül megérkezett az egron határvadászok egy csapata is, akik a kétszeresen árván maradt fiút magukkal vitték. Gared bőszen hallgatott a történtekről. Eztán a táborban nevelkedett. Idővel lelki sebei beforrtak, s előbb fegyverhordóként elfigyelhette a kardforgatást, majd képzést is kapott. Tehetsége nem volt kiemelkedő, ellenben feleselésben az élen járt mindig. Ennek ellenére a tragikus nap óta valami megváltozott benne, s olykor akaratán kívül elfeket meghazudtoló gyorsasággal volt képes forgatni a pengét, máskor meg könnyedén elverték még a középszintű harcosok is. Ha verést kapott vagy megsérült érdekes módon sebei másnapra eltűntek, heg nélkül.
Volt, akit ezek a képességek nem zavartak, beleértve a tábor parancsnokát, ám sokak furcsa szemmel néztek az azóta 18 évessé cseperedett férfira. Így sose érezhette igazán csapattagnak magát, még akkor sem, mikor már együtt lovagolhatott a határvadászokkal. Az érzés végül döntéssé forrta ki magát, s elhagyta a tábort, megkezdve saját kalandjait.
Azóta eltelt két esztendő, s Gared célja és élete is új fordulatot vett. Bérkardként és fejvadászként próbált érvényesülni, keresve a helyét a világban. Kalandjai többnyire veszteségekkel és csúfos, fájdalmas, néha kínos halállal jártak, ám végül mindig visszatért, hogy felvegye jutalmát a munkáért. Ezek a szörnyű esetek nyomot hagytak tudatán, mind a negyvenkétszer, álmatlanságba taszítva a fiút, amit csupán bódító szerekkel volt képes esténként elnyomni. Vagyona így sose lett, legnagyobb jutalma a hálás szavak és hálás leányok maradtak.
Végül teljesen legatyásodva érkezett Zubogóba, hogy ott jövedelmezőbb üzletbe kezdjen, a szörnyvadászatba. Egy félrészeg kalandor mesélt neki egy kastélyról, ahol végtelen étel és bor várja azt az idiótát, aki rémek közt akarja tölteni az éjszakáit. Garednek ez pont meg is felelt...

Egyéb információk:

Képességek:
Előny:
Viszatérő
A kristály ereje

Hátrányai:
Maradandó károk(5)
Mágiaérzékenység

Kezdő felszerelése: rövidkard, hárító-tőr