Tommën od Trimmor
(Zöldfülű Bárd)
Nem: Férfi
Azonosító: #200

Külső és belső tulajdonságok:

Vörös. És lila. Némi fehér és fekete, mint semleges színek. Ez az ő stílusa. Se nem túl kihívó, se nem túl semmilyen. Viszont csörgők. Csörgők, a sapka végén. Csörr. Fehér, egyszerű famaszk, vászonborítással. A szem alatt egy fekete vonással. Könnycsepp volna az?
Maszk mögött lapul e valaki? Formája van: fiú… férfi… valahogy a kettő között a húszas évek elején. Szembe lógó hosszabb hajfürtök, gyémánt arcforma, zöld szem, fekete szemkiemelés. Smink. Kiugró ádámcsutka. Nyurga testalkat. Hosszabb és inkább véznább ujjak. Ambivalens arc. Mélyreható, mégis üres tekintet.
Hogy milyen a jelleme? Gyakrabban változó, mint az időjárás április havában. Törekszik az állandó jókedvre hiszen akkor valahogy a nyomában settenkedő rémség nem mutatja magát. Ez van, amikor sikerül neki, van, amikor egyáltalán nem s akkor eljön a baj s kénytelen tovább állnia, más vidékre. S hogy hogy éri el jókedvét? Néha viccmeséléssel, máskor zenéléssel, valamikor pedig borsot tör más orra alá.

A karakter pontértékei:

Erő: 2
Ügyesség:3
Állóképesség: 3
Mentalitás: 2
Szakértelem: 3

VÉK: 6d10
VÉT: táv+3d10+pajzs
TÉK: 5d10 + fegyver
TÉT: 5d10 + fegyver
ÉP:14
MP: -

A karakter története:

Átlagos gyermekkora volt. Az apja túrta a földet, az anyja gondozta otthon az állatokat, a testvéreivel pedig mikor már munkára foghatóak voltak, beállították őket a sorba. Vetés, kapálás, aratás, hideg kukoricamorzsoló hónapok, szomszédkislány puha kiskeze.
Amióta csak az eszét tudja, nem tud megülni egy helyen. Menekül. Üldözi egy árny. Árnyféleség. Árnyék. Kitudja, talán csak egy varázshasználó tudná megmondani. Vagy még ő sem… Végzett a húgával. Majd rá nem sokkal a szüleivel is. Majd a szomszéd kislánnyal és annak családjával is aki befogadta őt. S bár őt nem tudta még elkapni, a lelkét szorongatja. Időről-időre úrrá lesz rajta a pánik, a félelem, a reszketés s a hideg verejték zuhataga homlokán, végig a hátán, s meg sem áll.
Volt ő földműves, tolvaj, apród, írnok, pohárnok, párbajhős és már akasztott ember is, igaz színtársulatban előadás közben. Valahogy sehol sem találta eddig a helyét s az árny sem pihent csak akkor amikor jól érezte magát a bőrében. Ilyen időszakból pedig még nem jutott ki neki sok s ami kijutott az sem tartott hosszan.

Egyéb információk:

Ruháján, némi érmén, hangszerén, sarlóján és kis késén és tudásán, képzettségein kívül még egy varázserejű levendula színű amulettel rendelkezik.