Sasano Gonza
(Kezdő Ronin)
Nem: Férfi
Azonosító: #195

Külső és belső tulajdonságok:

KÜLSŐ:
Nagyjából 180 cm magas, testalkata izmos, harcban edződött. Testén számos heg található. Alapvetően jóképű keleti vonású harmincas éveiben járó férfi, szakállal és hosszú fekete hajjal, amit lófarokba szokott kötni. A hátán lévő tetoválás, egy ying-yang jelet, felette pedig egy olyan sólymot ábrázol, melynek markában egy lándzsa található. Szürke gi-t, és fekete hakamat visel. Csatában felveszi a vértezetét is.

BELSŐ:
Óvatos és csendes fickó, alapvetően művelt és illemtudó. Titokzatos és nem könnyű kiismerni. A nyelvet kissé töri. Szereti a művészeteket és a harmóniát. Harcban viszont kegyetlen és ravasz.

A karakter pontértékei:

Szint: 2. szint (kezdő)

Erő: 1+3=4
Ügyesség: 1+3+2=6
Állóképesség: 1+1+1=3
Szakértelem: 1+0=1
Mentalitás: 1+1=2
ÉP: 15
Mágia pont: 4

VÉK: 9d10 + 2d10 = 11d10 (hárító tőr/wakizashi) - 2 sebzés (közepes vértezet)
VÉT: táv + 6d10 - 2 sebzés (közepes vértezet)
TÉK: 10d10 + 3d10 = 13d10 (katana), 10d10 + 4d10 = 14d10 (lándzsa), 10d10 + 4d10=14d10 (nodachi), 10d10 + 2d10 = 12d10 (wakizashi)
TÉT: 8d10 + 2d10 = 10d10 (dobótőr), 8d10 + 4d10 = 12d10 (nehéz számszeríj)

Szakértelmek: (Elsősegély, sütés-főzés, kalligráfia, zene, harcművészet, csapdakészítés, felderítés, nyelvek, solymászat, vadászat, úszás)

A karakter története:

Gonza a távoli Keleti kontinensen, Tokugawa-szigetén látta meg a napvilágot 35 évvel ezelőtt. A Sasano nevű szamuráj klánba született, kiskora óta komoly kiképzést kapott, de a tanítására is nagy hangsúlyt fektettek. Mikor elérte a 18 esztendős kort, részt is vett első csatájában. A tartományúr seregében szolgált a gyalogságnál. Azonban a tartományok közötti viszályoknak köszönhetően, rengeteg háború zajlott le, így idővel a családját is elvesztette. Egyetlen túlélője maradt a klánnak, ő maga. Ekkor úgy döntött, hogy elszökik az országából. Világjáró lett belőle, volt ő már zsoldos, testőr, bérgyilkos is. Kardpárbajokat is vívott sokat, hol őt hívták ki, hol ő hívott ki másokat. Azóta is úton van, jelenleg Egronia földjén jár.

Egyéb információk:

Kiváló kard- és lándzsavívó, de pusztakezes harcban is ügyes. Szépen játszik a fuvoláján, és az írása is szép. Főzni is igen jól tud. Páncélzata egy klasszikus szamuráj páncélzat, azaz itt-ott fémlemezekkel erősített, pikkelyes bőrvért. Hátán hordja a nodachi-t, ami egy hosszú markolatú, erőteljes vaskos pengéjű, egyélű kétkezes kard. A fegyvernek neve is van, Megváltó. Bele is van vésve a név, a pengébe.
Ismeri a kétkardos vívást, egyik kezében a katana, a másikban a rövidebb wakizashi. A wakizashi ilyenkor hárítótőrnek felel meg, azaz védőeszköz. Ha csak szólóban használja a wakizashit, akkor támadófegyvernek minősül. Távolsági fegyvernek dobótőröket használ, vagy egy nehéz nyílpuskát, amit egy gnóm mester készített neki. A fegyverhez erős vasnyelű nyílvesszők is tartoznak.

Van egy vadászsólyma, melynek neve Raizo. Kitűnően beidomított állat, nem csak vadászatra, hanem üzenet küldésre is szokta használni.

Gonza egyetlen varázslatot ismer (egy vándormágustól tanulta), képes látni a saját madara szemével. Lényegében megszállja a madarat. Ehhez azonban neki, törökülésben kell ülnie csukott szemmel, erősen kell koncentrálnia. Így képes az állat testében, irányítani a madarat, valamint annak szemével látni, minél hosszabb ideig próbál maradni a madár testében, annál rosszabb és továbbtartó lesz a mellékhatás. A mellékhatások: szédülés, erős fejfájás, átmeneti vakság, ájulás. A varázslat egy 1 MP-t vesz igénybe.