Sasano Gonza
(Zöldfülű Ronin)
Nem: Férfi
Azonosító: #195

Külső és belső tulajdonságok:

KÜLSŐ:
Nagyjából 180 cm magas, testalkata izmos, harcban edződött. Testén számos heg található. Alapvetően jóképű keleti vonású harmincas éveiben járó férfi, szakállal és hosszú fekete hajjal, amit lófarokba szokott kötni. A hátán lévő tetoválás, egy ying-yang jelet, felette pedig egy olyan sólymot ábrázol, melynek markában egy lándzsa található. Szürke gi-t, és fekete hakamat visel. Csatában felveszi a vértezetét is.

BELSŐ:
Óvatos és csendes fickó, alapvetően művelt és illemtudó. Titokzatos és nem könnyű kiismerni. A nyelvet kissé töri. Szereti a művészeteket és a harmóniát. Harcban viszont kegyetlen és ravasz.

A karakter pontértékei:

Szint: 1. szint (zöldfülű)

Erő: 1+3=4
Ügyesség: 1+3=4
Állóképesség: 1+1=2
Szakértelem: 1+0=1
Mentalitás: 1+1=2
ÉP: 13
Mágia pont: 3

VÉK: 6d10 + 2d10 = 8d10 (hárító tőr/wakizashi) - 2 sebzés (közepes vértezet)
VÉT: táv + 4d10 - 2 sebzés (közepes vértezet)
TÉK: 8d10 + 3d10 = 11d10 (katana), 8d10 + 4d10 = 12d10 (lándzsa), 8d10 + 4d10=12d10 (nodachi), 8d10 + 2d10 = 10d10 (wakizashi)
TÉT: 6d10 + 2d10 = 8d10 (dobótőr)

Szakértelmek: (Elsősegély, sütés-főzés, kalligráfia, zene, harcművészet, filozófia, taktika, csapdakészítés, felderítés, nyelvek, solymászat, vadászat, úszás)

A karakter története:

Gonza a távoli Keleti kontinensen, Tokugawa-szigetén látta meg a napvilágot 35 évvel ezelőtt. A Sasano nevű szamuráj klánba született, kiskora óta komoly kiképzést kapott, de a tanítására is nagy hangsúlyt fektettek. Mikor elérte a 18 esztendős kort, részt is vett első csatájában. A tartományúr seregében szolgált a gyalogságnál. Azonban a tartományok közötti viszályoknak köszönhetően, rengeteg háború zajlott le, így idővel a családját is elvesztette. Egyetlen túlélője maradt a klánnak, ő maga. Ekkor úgy döntött, hogy elszökik az országából. Világjáró lett belőle, volt ő már zsoldos, testőr, bérgyilkos is. Kardpárbajokat is vívott sokat, hol őt hívták ki, hol ő hívott ki másokat. Azóta is úton van, jelenleg Egronia földjén jár.

Egyéb információk:

Kiváló kard- és lándzsavívó, de pusztakezes harcban is ügyes. Szépen játszik a fuvoláján, és az írása is szép. Főzni is igen jól tud. Páncélzata egy klasszikus szamuráj páncélzat, azaz itt-ott fémlemezekkel erősített, pikkelyes bőrvért. Hátán hordja a nodachi-t, ami egy hosszú markolatú, erőteljes vaskos pengéjű, egyélű kétkezes kard. A fegyvernek neve is van, Megváltó. Bele is van vésve a név, a pengébe.
Ismeri a kétkardos vívást, egyik kezében a katana, a másikban a rövidebb wakizashi. A wakizashi ilyenkor hárítótőrnek felel meg, azaz védőeszköz. Ha csak szólóban használja a wakizashit, akkor támadófegyvernek minősül.

Van egy vadászsólyma, melynek neve Raizo. Kitűnően beidomított állat, nem csak vadászatra, hanem üzenet küldésre is szokta használni.

Gonza egyetlen varázslatot ismer (egy vándormágustól tanulta), képes látni a saját madara szemével. Ehhez azonban neki, törökülésben kell ülnie csukott szemmel, erősen kell koncentrálnia. Így képes a madár szemével látni, minél hosszabb ideig próbál látni a madara szemével, annál rosszabb és továbbtartó lesz a mellékhatás. A mellékhatások: szédülés, erős fejfájás, átmeneti vakság, ájulás. A varázslat egy 1 MP-t vesz igénybe.