Acélpöröly Ihanow
(Zöldfülű Harcos)
E-mail: rudolfp3@freemail.hu
Nem: Férfi
Azonosító: #185

Külső és belső tulajdonságok:

140 cm magasságú, vörösesbarna hajú és szakállú, széles vállú erős kezű Törpe. Szemei sötétbarnák, arcát keményre cserzették a hideg hegyi szelek. Fajának mércéjével még viszonylag fiatalnak számít a maga 138 évnyi életével. Egyenes tartású és nyílt tekintetű. Jelemét erősen meghatározza a faji büszkeség, miszerint a Törpék népe a legkülönb mind közül. Ez azonban nem párosul megvetéssel a többi értelmes faj tagjai felé, pusztán csak ténynek tekinti, hogy a Törpék a jobbak, főleg ha munkáról vagy harcról van szó. Alapvetően vidám természetű, bár más fajúak között ez nehezebben mutatkozik meg. Mindent teljes szível csinál, legyen szó akár harcról, munkáról vagy mulatságról. Ígéreteit minden körülmények között megtartani igyekszik, és éppen ezért felelőtlenül nem ígérget semmit. Más fajúakkal nehezen barátkozik, de ha megkedvel valakit, az bizton számíthat rá hogy tűzön vízen át, és még a pokol tornácán túl is mellette áll majd.

A karakter pontértékei:

Szint: Zöldfülű

Erő: 3
Ügyesség: 3
Állóképesség: 3
Mentalitás: 1
Szakértelem: 3 (Bányászat. Kovács munkák. Fegyverkovács munkák. Sörfőzés. Sebellátás. Szekérhajtás. Mínőség és értékbecslés.)

Egésszégpont: 14
Mágia pont: 2

Közelharci támadó: 6D10 ( Kard: 9d10. Tőr: 8d10 )
Távolsági támadó: 4d10 ( Hajítóbárd: 6d10 )
Közelharci védő: 6d10 ( Közepes pajzs: 9d10 )
Távolsági védő: 3d10+Táv. ( Közepes pajzs : 6d10+táv )

A karakter története:

Acélpöröly Ihanow (Törpe nyelven: Tan Gark Ihanow) Szurdokvárban született, a Tan Gark nemzetségbe. Családja tisztes hírnévnek örvendett a városban. Jó harcosokként, és még jobb munkásként ismerték őket. Ihanow fiatalabb korában a kovácsműhelyeknél dolgozott, apja mellett, majd később a tárnák mélyén serénykedett nagyapja gondos vezetése alatt. Nem ritkán besegített dédapjának is, aki hírneves sörfőző mester volt. Idővel katonának állt, ahol megtanulta a fegyverek forgatását. De bármit is tett vagy dolgozott, szívében mindig valami másra, valami többre vágyott. Sokat tanult a külvilágról, az emberek királyságáról, az elfekről és orkokról, de szerette volna saját szemével látni mindazt ami Szurdokvár vaskos kapuin túl van. Nagyanyja szabad lelkűnek, míg mogorva apja bolond ifjúnak nevezte, de végül mégis kezébe nyomta rúnaszemet, saját régi kardját, és útjára engedte. Ihanow felszerelkezett, majd kereskedőkhöz csatlakozva elindult a nagyvilágba.

Egyéb információk:

Felszerelés, fegyverek, egyebek:

Rúnaszem: Jó minöségű, vaskos pengélyű Törpe kard, rúnákkal díszítve. +3 Közelharci módosító.
Parancsra, 1 Mágiapont felhasználásáért, a rúnák a kardon ragyogni kezdenek, egy lámpás erejével. Sötétségben ideális fényforrás. A hatás 6 órán át tart, vagy míg meg nem szüntetik.
Vadásztőr. Közelharci módosító +2
Jó minőségű közepes kerek pajzs. Védőérték módosító +3
Hajító bárd. Távolsági támadóérték módosító . +2
Jó minöségű Láncing. -2 sebzésből.
Díszes csontkürt.
Két kulacs. Az egyikben víz, a másikban sőr. (Saját keverék, titkos recept alapján.)
Fűszerzacskó. Mindenféle fűszerek, élelmiszerek fűszerezésére, és a titkos sör keverék fontos alkotóelemei.
Kötszerek és gyógynövények fertőtlenítésre.
Egy vázlatos tervrajz egy új lepárló rendszerről.
Nagyító lencse.
Kis tégelyekben fegyverolaj. Fenéshez és élezéshez használatos kő.
Erős bőrtarisznya.
Kaland közbeni szerzemények: 4 ezüst. 4 darab lila színű illatosító golyó.