Eric Airleas
(Zöldfülű Lord)
E-mail: eric@gmail.com
Nem: Férfi
Azonosító: #172

Külső és belső tulajdonságok:

Magassága 1,83 m, súlya valamivel több, mint 75 kg. Az edzéseknek köszönhetően szálkás izomzatra tett szert.Nagyon jóképű, ami köszönhető a nemesekre jellemző ápoltságnak és életmódnak is. Bőre tökéletes, világos árnyalatú, szeme zöld színű, haja hosszú fekete.
Nemes ficsúrokra jellemző viselkedése ellenére meggyőző a természete.Szeret füllenteni, de a neveltetéséből adódóan a becsületre is ad és a jót pártolja ha választani kell.Hűséges a családhoz és azokhoz akiket barátjának mondhat.

A karakter pontértékei:

Erő:4
Ügyesség:5
Állóképesség:2
Mentalitás:2
Szakértelem:0
VÉK:7D10 + (1d10 hárítótör =8d10)
VÉT:6d10
TÉK: 9d10+((2d10 (Hosszúkard)= 11d10))
TÉT:7D10 + ((2D10 (rövid íj)= 9 D10))
MP:3
ÉP:13
(Fémvért esetén -3EP)

A karakter története:

A Fény Megtestesülésének 968. évében az Emeror ősi ház lett Nyugatvég helytartója és Ura (a jelenlegi Felvég déli területei). Conall Emeror a „Zsarnok”, fittyet hányva a király parancsaira öntörvényes uralkodásba kezdett. A kivetett adói megfizethetetlenek voltak, és nemesi házakat taszított nyomorba. Jelentős zsoldossereget gyűjtött maga köré, így senki nem mert fellépni ellene, csak egy kisebb nemesi ház, az Airleasok. Titokban harcosokat gyűjtöttek az elnyomók ellen, de csak fele akkora létszámmal rendelkeztek még, mikor Conall megneszelte a tervüket. Lázadónak kiáltotta ki a nemesi házat, és megindította seregét, hogy vérbe fojtsa a rebelliót. Estére érték el az Airleas birtokot, és ott ütköztek meg. Hajnalig tartott a véres csata, amiben végül Conallt visszakergették egészen Koronaőr erődjéig, hála Lord Airleas kiváló hadvezéri cseleinek. A harc hírére egyre többen ragadtak fegyvert a Zsarnok ellen, és az Airleasok segítségére siettek. A legenda szerint, ahogy az erőd mögül előbúvó nap sugarai szétterültek Keleten, úgy érkeztek a harcosok minden irányból, hogy leverjék az elnyomást. Conall Eomerort élve fogták el, és a király elé hurcolták hazaárulás és zsarnokoskodás vádjával, aki igazságot szolgáltatott. Az Airleasok megkapták Koronaőr erődjét és a hozzá tartozó tartományt bátorságukért és hűségükért, és azóta is őrzik azt a határszakaszt a karagájok ellen.

Lord Eric Airleas, Lord Roderick Airleas fia és az Airleas birtok jogos örököse.
Így hangzott a titulusa Ericnek és így is ismerték Koronaékkő nemesei és a népek. Na meg persze, mint léhűtő és az élvezetek hajhásza. Nem álltak messze az igazságtól, hiszen Eric nemesi származású ifjúként, kihasználta az ezzel járó előnyöket és a család vagyonát nem átallot kéteshírű nőkre és a legjobb borokra fecsérelni. Apja látva hogy merre vezet ez az életmód, úgy határozott hogy embert faragtat belőle és bácsikájához küldi, aki a zord Harmatföld egyik erődjének az ura,ám a lágy anyai szavak mindig eltérítették tervétől.Végül aztán Eric túlment minden határon,mikor fél esztendővel a tizennyolcadik születése napja előtt,mulatságot csapott annak megünneplésére,s a dorbézolása oly nagy port kavart, hogy nem lehetett tudni mikor folyik vér vagy bor.Még egy mutatványos táncoló medvéjét is megvette ami elszabadulva járta az utcákat,bár lévén szelídített volt és jóllakott, inkább csak halálra rémített mindenkit.

Ezzel betelt a kupa,s Ericnek nem volt maradása! Apja beteljesítette az ígéretét,s azonnal küldetett Lord Uther Lorne-nak,hogy küld neki egy fegyelmezésre váró ifjú harcost,akivel tegyen belátása szerint. Eric kénytelen-kelletlen útnak indult a rideg vidékre,csupán szeretett anyja által kapott aranytallérok a családi pecsétgyűrű és a hű apródja Podric Pain tartott vele. Búcsúzóul még magával vihette a helyi kovácsmester által készített ékköves markolatú családi kardot,amit Napkeltének nevezett el.

Egyéb információk:

Tárgyi képességek:
A Lord szava: Eric családi gyűrűje 1 MPért cserébe +4D10 mentált ad,ha a viselője szociális célokra tesz próbát.

Napkelte: 1MPért cserébe Eric kardja +3d10et ad támadásra.

Podric: nem harcos NJK,elfut ha épp véletlenül ott van ahol a baj.