Ayra Walley
(Feltörekvő Harcos)
Nem:
Azonosító: #171

Külső és belső tulajdonságok:

Fiatal félelf nő. 1,8 m magas, alkatra nőies, de ha ruháit leveti, bizony szikár, kemény, harcban edzett izmok feszülnek sebhelyekkel teli bőre alatt. Hó-szőke haja, enyhén lila írisze és szép arca népének öröksége, ahogy a testén lévő bőrébe festett jelek is: a hasán a farkas, a hátán cápa, a vállán a sas.
Általában egyszerű, dísztelen kalandor ruhákat hord, valamint sodronyvértet, fémpikkelyes vállapokat, alkarvédőt, sodrony csataszoknyát és lemez lábvédőt, fegyverként kardot, tőrt, lándzsát, védelmére kerek pajzsot. Íjat ritkábban, bár elboldogul vele, ha vadászni kell.

Ayra kemény. Kemény kiképzést is kapott, kemény értékrendje is van. Nem egy széplélek, sokkal inkább valahol vad és ösztönös. Mit se foglalkozik szépelgéssel, vagy ha teszi, ízes tréfa lesz a csattanója. Olykor sértő lehet, olykor ez is a szándéka. Egyébiránt jószándékú.

A karakter pontértékei:

Szint: 3. Pontok: 19
Erő: 1+3= 4
Ügyesség: 1+8= 9
Állóképesség: 1+1= 2
Mentalitás: 1+1= 2
Szakértelem: 0+2=2
TÉK: 4+9 = 13d10+fegyver
VÉK: 9+2 = 11d10+pajzs
TÉT: 2+9 = 12d10+fegyver
VÉT: 9d10+táv+pajzs
EP: 10+2+2= 14
MP: 2+3=5

A karakter története:

A Sárkánygerinc lekopott vonulatainak völgyeiben, közel Koronaőr erődjéhez megannyi törzs él, s közülük a holdelfek csak egynek számítanak. Erdei elfek ezek, ám hajdanán, még az ősidőkben a lykantrophia megfertőzte vérüket, és így a száműzetést választották, semmint társaiknak ártalmára legyenek. Holdelfeknek kezdték nevezni őket, s ez a név rajtuk is maradt, dacára annak, hogy szellemhitük segítségével sikerült kiutat találniuk az évszázadok alatt a kórságból… így pedig a törzs minden tagja alakváltó lett. Azonban épp oly zárkózottan éltek az évszázadok alatt, és jelentőségüket ismét csak a karagáj betörések erősítették meg: az egron urak felhasználták a törzseket, melyek a hegyvonulat erdeiben éltek, cserébe pedig nekik adták legitim azon területeket, melyeket egyébként is birtokoltak.

Törzsi villongások, karagáj betörések… mindezek erősebbé tették a holdelfek népét, ugyanakkor az hozta el a törzs számára a nagy lehetőséget, hogy megkapják a teljes völgyszakasz irányítását, mikor Lord Roderick Airleas személyesen látogatta meg a Vént, hogy egy vadászt kérjen, aki a messzi északra menesztett fiára vigyázni képes. A Vén Elderothealassa pedig fattyú lányát küldte el a hosszú útra: vigyázzon arra az emberre, vagy haljon meg büszkén vele.

Ayra sosem volt hátrányban fattyú és félvér mivolta miatt a törzsben, nem ő volt az egyedüli nem tiszta vérű. Különösebben nem is tett szert előnyökre sem, csak mert az apja a Vén volt. Nem magaslott ki semmiben, nem volt sem kifejezetten erős, sem kifejezetten ügyes… De úgy tűnt, annak az idegen úrnak sokat jelentett, hogy a Vén a saját vérét küldte a feladatra. Ayra pedig nem tiltakozott, egykedvűen szedte a szegényes holmiját, és másnap az ősök áldásával útra kélt. Mindig is harcosnak nevelték, semmi egyébnek. Most kiderül, mennyire jó nevelést kapott.

Egyéb információk:

Alakváltó. 2 MP-ért veszi fel a kívánt alakját, melyben akár 12 órát is maradhat. Az átalakulás fájdalmas, két körig tart, és minden felszerelését megtartja. A rátetovált 3 alakot képes felvenni: farkas, cápa és sas. Farkas alakban az észlelése jobb, +4d10 kockát kap rá, sas alakban képes repülni, cápa alakban pedig levegő nélkül is elvan a víz alatt. Értékei azonosak sajátjával, tudata részben megmarad.