Avaldir Osberon
(Zöldfülű)
E-mail: kukoricaleves@indamail.hu
Nem: Férfi
Azonosító: #122

Külső és belső tulajdonságok:

Külső tulajdonságok:
Markáns arcvonások, hegyes fülek, huncut szemek. Őszülő hajában már igencsak elvétve látni barna tincseket, ez segít megsaccolni korát, az ötvenes évei elején járhat. Ez mit sem látszik meg haján kivül: teste kitűnő állapotnak örved - leszámítva kalandozásai során szerzett hegeit, melyek éktelenítik arcát, hátát, mellkasát - inkább nyurga, mint izmos, "kicsi a bors, de erős" alapon. Vén róka ő de jobbik fajtából: olyan mint a jó bor, korral nemesedik. Mindig is a nők kedvence volt, nem csak magassága, de csibészsége is imponált az asszonynépre.
Megjelenése egyszerű: nem szereti a cicomát, fehér inget, felette szürkéskék mellényt hord, ugyanilyen színű nadrágot, lábán pedig egyszerű, díszítésektől mentes barna csizmát. Mást csak akkor, ha az idő vagy az évszak úgy kívánja.

Jelleme:
Túl szabad felfogású egy túl feudális világban. Ámbár Egron földjén született, még sem tudja elfogadni, hogy vannak, kiknek több joguk van születésüktől fogva mint neki valaha is lesz. Éppen ezért semmibe sem nézi a rangokat, címeket, ha csak nem kemény munka árán szerezte meg őket bitrokosuk. Nem mintha ő a munkáról lenne híres: inkább a kiskaput használja. Ha pedig nincs, csinál magának. Minden körülmények között megtalálja az egyszerűbb, járhatóbb, vagy pusztán a szórakoztatóbb utat, még akkor is, ha ezt a környezete rosszallóan fogadja.

A karakter pontértékei:

Szint: 1. => 5 alap + 8 osztott pont

Erő: 1+1
Ügyesség: 1+2
Állóképesség: 1+1
Mentalitás: 1+3
Szakértelem: 1+1

Védőérték-közelharc (VÉK): 5d10
Védőérték-távolharc (VÉT): táv + 3
Támadóérték-közelharc (TÉK): 5d10 + kard
Támadóérték-távolharc (TÉT): 7d10 + + íj/kis számszeríj
Egészségpont (EP): 12
Mágiapont (MP): -

A karakter története:

Vívómester egy őrgróf udvarában, csempész, pöcegödör tisztító, kereskedő, útonálló, vadász: volt ő már minden, csak akasztott ember nem. Leleményessége és ravaszsága már nem egyszer húzta ki a kutyaszorítóból. Barátai kevesen vannak, akik viszont azok, mind ugyanazt mondják : Avaldir túlságosan is szeret élni.
Jól ismeri az Egron királyságot, Boldogszéktől kicsivel délre született egy kis faluban, a Tengerbirtokon. Ide csempészték a drága fűszereket s más különlegesebb és annál érdekesebb árukat Zarovar Szabad Városaiból. Hajója egy éjjel a tűz martalékává lett - vagy a helyi nemeseknek, vagy csempésztársainak nem tetszett túlságosan is jól menő tevékenykedése.
Jelenleg az ország egyetlen elhagyatott(nak hitt) kastélyánál kötött ki, hogy újabb kalandokba keveredjen és továbbra se találja meg az unalom egy percre sem.

Egyéb információk:

Remek vívó, és még jobban ért az íjhoz. Ha harcra kerül a sor, szeret rögtönözni és szereti környezetét is bevonni a csetepatéba.
Hegyes fülei s kissé "inas" teste sejteti a témában jártasakkal, hogy bizony valamely szülője elf lehetett, ezért is növesztette haját hosszabra, hogy legyen, mi eltakarja hegyes füleit. Tisztában van vele, hogy a félvéreket nem mindenki tűri meg. Ennek köszönheti az emberinél egy hajszállal jobb hallását és látását, és hihetetlen érzékét az íjászathoz.

Szerzett érdemek:

- Az "Érctorony védelmezője" cím viselője: szabadon viselhet fegyvert a városban, és éjjel is bejárása van, kapuzárás után