Ragzak
(A Szarvaspatkány örököse)
E-mail: patkanyok@freemail.hu
Nem: Egyéb
Azonosító: #118

Külső és belső tulajdonságok:

145cm magas, barnás bundájú,patkányember. Hosszú sárgás fogai nem túl bizalomgerjesztőek,ahogyan a pengeéles kitüremkedő szemfogak se.Mondhatni nem sokban különbözik fajtársaitól.

Kaotikus jellemű.Koránt sem vezéregyéniség,bár sokat fejlődött az utóbbi időszakban.Hatalma a félelmen alapul,így ehhez mérten agresszív és kegyetlen,legalább annyira mint amennyire számító és okos,így tartva fent a klánt és saját helyét.

A karakter pontértékei:

NJK

A karakter története:

A Skaven népre ellenségként tekintett minden emberi és elfszabású faj az idők kezdete óta,így a cselszövés és a harc generációk alatt a vérükbe ivódott.Ennek fejében Ragzak is ebben a durva félig állatias világban nőtt fel,egyszerű gyűjtőként.Feladata mindig is a felszínhez kötötte,ahonnan társaival a patkényfészekbe hordták az eledelt és a fosztogatásból szerzett tárgyakat.Úgy tűnt örökre így marad ez,s sorsát sose vitatta,egészen addig az áldott pillanatig mikor megtalálta a "Szarvaspatkány örökségét". A könyv bestiabőr borítású volt,s a jogar arany és ezüst keveréke,hatalmas zöld ékkővel a fejében. Első érintésre tudta,hogy ez valami egészen más mint a többi elhappolt fegyver,vagy kincs amire eddig ráleltek. A jogarból nem evilági erő áradt,s kezében tartva,mintha tudata kitágult volna,s minden szavát értette annak a varázskönyvnek amire rálelt.
Első áldozatai saját fajtársai voltak,kikkel jópárszor megjárta már a felszínt,mégis rühellte az osztozkodást és nem hagyhatta,hogy idő előtt kitudódjon mire is lelt.
Eztán új fejezetet kezdett az élete.A jogar és a könyv segítségével hatalmasabb lett mint valaha és sokan behódoltak szavának,miután megmutatta hogyan is jár aki nem tesz így.Sajnos a klánvezér még mindig nagy befolyással bírt,így a harcosok és a nép megoszlott a régi és az új vezető között. Ragzak talán győzhetett volna a mágia támogatásával,de ehelyett egy merészebb lépést tett,s úgy döntött elhagyja a földalatti létet. Követőivel a felszínre ment,hogy új vidéket fedezzen fel. A Skaven nép javából is kiszakította a részét,így karmosvezérek, technokraták és alkímisták csatlakoztak a nagy küldetéshez,s megannyi összehordott kincs.
Az ő segítségükkel Ragzak megalkothatta a "Kotorékot" ami egy hatalmas roncsokból épült hajó volt.Több száz patkány befogadására volt képes,s talán még a legnagyobb elf böcsek számára is örök titok marad hogyan is maradhatott a víz tetején a szörnyű tákolmány,mikor elindult első útjára.
A Kotorék útját újabb és újabb vidékek felé sodorta a szél és Ragzak elorrozott mágiája.Ahol kikötöttek a patkányok,ott rabszolgákat és készleteket halmoztak fel a klánnak,de mivel egy hely se nyerte el Ragzak tetszését,így továbbálltak.A készletek bővülésével az úszó tákolmány is bővült,s a mágia és ismert technikáknak keveréke veszedelmes tengeri szörnyeteggé varázsolta a hajót.Aki megpillantotta s túl is élte a találkozást az rémülettel számolt be a kísértethajóról, s ha a kezdetekben bolondnak is hitték ezeket az embereket,az esetek szaporodásával végül már híre ment a dolognak,ahogy annak is, hogy legutóbb a Köd-sziget felé látták sodródni.

Egyéb információk:

Ragzak mágikus képességei a mágikus pajzs és a mágikus tűz (zöldes fekete láng,ami éget és olvaszt).A lángok ahogyan égetik a húst úgy adnak életerőt a jogar használójának. Minden egyéb mágia amit a könyv tartalmaz a nekromancia halottidézési képességek, a holtakkal való beszéd és az utolsó pillanataik megtekintése.A könyv ezen részeit még nem tudja (nem merte) használni biztonsággal.
Ragzak a Romlás Jogarát birtokolja és egy könyvet annak képességéről.A jogar átkozott,ezért temették el,használója életerejét is használja amit más teremtmények életének kioltásával és fájdalmával pótolhat vissza.
A Kotorék nevű hajó mindkét oldalán káoszkőpor és puskapor keverékét használó kezdetleges ágyúsor van.Az átszállást a kiálló hegyes vaskarók akadályozzák,a süllyedést pedig a víz kipumpálásával előzik meg.Van vitorla is,de a főhajtóerő a rabszolgák,akik több kereket hajtva üzemeltetik a hajó pumpa és lapátrendszerét egész nap a hajóközben.

//Ha valaki kockarendszert használna: gyenge harcos D6al dobjon képzett harcos:d10,túlképzett harcos D20, Istelcsászárok D100. Sima patkány ellen 4+ esetén találat ez alatt mellé vagy a JK sérül. Elit patkányok esetében 6+.Ragzak és néhány nevesített ellenfél esetében változó. :D Köszi//

Neves patkányok:

1.Torokmetsző Threet: Nyúrga sötétszőrű patkányember. Testét különleges bőrvért fedi ami zárt zsebek díszelegnek elől és hátul.Köpenyt hord ami elfedi a védelmét és az alatta lévő dobócsillagokat. Két tőrt használ, ami az orvgyilkosok klánjánál elterjedt lassítómérgben pihen.

2.Skuatch a Ragály: Még a patkányok közt is iszonyattal tekintenek Skatchra aki az egyike Ragzak romláspapjainak.Teste néhol foszlányokban lógó pólyába van bugyolálva alóla csupán a foltokban hiányos szőrzete látszik.Az övén különböző fiolák pihennek,a káoszkőporos erszény mellett.Göcsörtös végű botot hord magánál,de szörnyű állapota ellenére csupán lustaságból használja támasztéknak.

3.Vektra a Domina: Hogy nőstény az nehezen megállapítható,hisz egyes harcos hímeknél is nagyobb testi erővel bír. Feketére mázolt fényes testhezálló egybe bőrruhát hord,ami kiemeli robosztus vonásait.Ez persze eltörpül Baltazár mellett,aki a saját tenyésztésű patkányogre szolgája és egyben az Idomárok klánjának büszkesége. Míg Vektra ostorral harcol és nevel, addig teremtménye puszta kézzel tépi szét az áldozatait.Baltazár alkarjára alkarvédőt szerelt,testére pedig (páratlan módon!) sikerült ráeröltetni egy fém páncélt és ágyékvédőt.

4.Zsigerelő Khrekzok: A harcosok klánjának és azon belül is saját egységének a Zsigerelőknek parancsnoka.Kövér patkány extrém fizikai képességekkel (sokak szerint kiskorában belesett a káoszkőfőzetes kondérba).Kövér testét mindenhol fémpáncélzat fedi,ami testreszabottan neki készült.A páncél egyediségét a mindenhonnan kiálló kampó és tüskák teszik egésszé,tokától-bokáig,így akár egy tüskés kampós pengézett gömbnek is nézhetnék az emberek.Fegyvere,az egész testén kívül,az ökle amin három három karomszerű pengét hord.Ezek néha vakaróként is tökéletesen funkcionálnak.