Veronica de la Fuente
(5. Szintű Fegyvermester)
Nem:
Azonosító: #117

Külső és belső tulajdonságok:

Küllem
Pirospozsgás arcú, eleven tekintetű, szikár kiállású, sudár növésű leány, ki immáron 21. életévében jár. Hirtelenkék szemei valósággal világítanak szeplős, pirospozsgás arcáról, melyet hosszú, égővörös, egyenes szálú hajkorona keretez. Filigrán alkatú, átlagos - 170 cm körüli - magasságú, macskamozgású fiatal lány. Kalandor életmódjához az idő során hozzáedződött, feszes, szikár izomzata kiemeli a bájos kiscicák soraiból, s inkább hasonlít afféle veszedelmes nagymacskához.

Utazáshoz, kalandor élethez öltözött, bár ruhái általában még így is elegánsak, s noha blúza alatt láncing simul feszes idomaira, ez nem jelenti azt, hogy ne adna a divatra és kellemre - már, amikor az anyagiak megengedik.

Jellem
Fiatal éveinek velejárója talán, hogy mindent oly hévvel él meg, mert családja sótlan felmenőitől aligha örökölhette heves, rendkívül állhatatos, ámde tagadhatatlanul életvidám természetét.

A karakter pontértékei:

5.szint TP: 30
Ember, Harcos Osztály, Fegyvermester specializáció

Erő: 15 +2
Ügyesség: 17 +2
Egészség: 12 +1
Karizma: 12 +1
Bölcsesség: 3 -2
Intelligencia: 9 +0

░░░░░░HARC░░░░░░
Támadás: +9, Tőrkard: d6 + 4; Krit 17-20 /*2
Célzás: +9, Kis számszeríj d8; 40m

Fegyverjártasságok: Tőrkard, Kis számszeríj, Kopja, Fattyúkard
Választott fegyver a specializációhoz: Tőrkard

░░░░░░MENTŐK░░░░░░
Kitartás: 5
Akaraterő: 1
Reflex: 6

░░░░░░VÉDELEM & ÉLETERŐPONT░░░░░░
VO: 16
EP: 51, Aktuális: 27

░░░░░░KÉPZETTSÉGEK░░░░░░
-Lovaglás (Ügy) + 10
-Állatidomítás (Kar) +6
-Mászás (Erő) +10
-Előadás (Kar) +6
-Tudás - heraldika (Int) +6
-Tudás - nyelvek (Int) + 6

Fegyvermester: Egy választott fegyverrel minden 3. szinten könnyebben okoznak kritikus sebzést (pl 20 helyett 19-20, 19-20 helyett 18-20, 18-20 helyett 17-20 stb.), valamint minden 3. szinten az adott választott fegyver sebzéséhez +2-t kapnak. Fegyver: Tőrkard

░░░░░░ELŐNYÖK░░░░░░
Jó származás (2 pont): Bár családja kétségkívül kitagadta, attól még a Fuente név felruházza az alapvető nemesi jogokkal.

Gyönyörű (3 pont): Igazi allenvelli szépség, aki ráadásul vad és zabolátlan is – kell ennél több, hogy megmozgassa a férfiak fantáziáját?

Atletikus (3 pont): Ügyes, fitt, és gyors vagy. Lovaglás, Mászás, Ugrás és Úszás próbákhoz, valamint Reflex mentődobásokhoz az előny szintje hozzáadható a dobott értékhez.

Szerencsés (2 pont): Különösmód sikerülnek a dolgok. A sors néha a legváratlanabb helyzetekben segít.
2.szint: a mesélő naponta egyszer egy dobásodat újradobathatja, és a jobbikat veszi alapul.

Harci kutya (2 pont): Mikor eljön a csata ideje, a fejedben lezajlik valami különös dolog. Az érzékeid felgyorsulnak, a reflexeid jobbak lesznek, a tér kitágul és szinte viharként tör elő belőled minden mozdulat. A pont értéke hozzáadódik támadó dobásaidhoz.

░░░░░░HÁTRÁNYOK░░░░░░
Makacs (3 pont): Makacsul tudsz ragaszkodni a saját elveidhez. Nem adnád fel magad senkiért sem, az a lényeg amit te kitaláltál és teszel rá mások mit mondanak. Ez leginkább egy szerepjátékbeli hátrány. Esetenként a szint összege hozzáadható más játékosok célszámához, ha meg akarnak győzni téged valamiről.

Forrófejű (2 pont): Vera sosem a hidegvéréről volt ismert. Ha provokálják, annak komoly következményei lesznek.. akkor is, ha ezzel bajba sodorja magát.

Népszerűtlen (6 pont): Amit tett, arra nincs bocsánat. Ha valaha visszatérne Allenwellbe, valószínűleg számolnia kellene befolyásos családja gyilkos haragjával – sőt, olykor még a Császárság határain túl is. Minden szociális dobásából levonódik a hátrány értéke (Allenwellben).

Naiv (1 pont): Minden rossz ellenére, ami történt vele, még mindig szeret hinni az emberek jó természetében. Néha ezt keservesen megbánja. Minden helyzetben ahol a naivitásod hátrány lehet vagy kihasználhatnak, hozzáadódik ez a hátrány az ellenfél dobásához (pl meggyőzésre).

A karakter története:

Veronica Encarnasia Lúzia sue de la Fuente rideg családba, s a nevéhez illően vagyonban bővelkedő otthonba született az Allenwell Császárság nyugati részén. Veronica gyermekkora mégis örömtelenül telt, ha lehet egyáltalán ilyesmiről beszélni egy ilyen gazdag családban.
No, nem volt boldogtalan. Mindene megvolt, amit csak kívánt...ám az államügyekben igen elfoglalt atyjától még annyi szeretetet sem remélhetett, mint anyja bíráló, rideg tekintetétől, mellyel mindannyiszor végigmérte őt, valahányszor a császári család megvendégelése előtt felmérte leánya küllemét.

E jeles napokon kívül, amikor kiragadták a fiatal bakfist megszokott napirendjéből, s alaposan kiöltöztették, kimustrálták, Veronica bővelkedett a szabadidőben. Anyja nevelőnők hadaival árasztotta ugyan el, hogy a korához illően képes legyen megjelenni, zenélni, énekelni és táncolni, szavalni, hímezni, s értsen egy keveset - ámde nem sokat, hisz leánygyermeknek nem illik azt! - az államügyekhez is, ám a szigorú anyai felügyelet hiányában az eszes lány hamar meglelte a maga kibúvóit kötelességei alól. Szívesebben múlatta idejét a családi birtokon lovagolva férfimód ülvén a lovat, erdeik langymeleg tavaiban úszkálva, vagy olyan tiltott dolgok tanulásával, amilyen a vívás is - egy arra felfogadott, maga által választott "tánctanár" cinkos (és igen jól megfizetett) segedelmével.

Ahogy nőtt azonban, úgy emelkedtek édesanyja elvárásai is felé, s idő múltán fény derült arra is, hogy minek köszönheti édesanyja kitüntetett figyelmét. Már lánysága kivirágzásakor eldöntötték: a keze évek óta a császári család legifjabb hercegéé, anélkül, hogy ő erről bármit is tudott volna! Porszemnyi kegy a trónutódlásban legutolsó hercegfi frigye a családdal - ki ráadásul egy születési rendellenesség végett torz gerincű, beteges ifjú, maga is alig 17 esztendős -, mégis nagy áttörést jelentene e házasság a Fuente család ambiciózus terveiben.

Úgy árusították ki a tudta nélkül, akár egy tenyészkancát.. de Veronica nem óhajtotta megvárni, amíg aképpen is törik be. A legkevesebb vonzalmat sem érezte a tejfeles szájú, már fiatalságában is folyton bottal járó, s enyhén bicegő fiú iránt, a gondolat pedig, hogy e daliát szánják neki ura, s parancsolójául élete hátralevő részéig, megrémítette. Keserű csalódottságában a rémülete lassan szívós elszánássá nőtte ki magát, melyet jámbor elfogadás mögé rejtett mindvégig. Hanem ahogy közelgett a kézfogó megtartásának dísznapja, a lány is előkészült szökésének gondosan megszervezett tervével. Magához ragadta mind az ékszereit, s egy szütyő aranyat is apja titkos szobájából - gondosan nyeregtáskája mélyére rejtve e kincseket -, majd kapta kardját, s amikor a kézfogó egész estés ünnepségében végre elpilledt a háznép, eljegyzésének hajnalán nyergeltetett. Úgy vágtatott el otthonából, mintha démonok hajszolnák.

Sok históriát hallott annak idején Egronia északi területén egy afféle kastélyról, amely gazdátlanul áll, s menedékéül szolgál bárkinek, aki rászorul... ott keresnék tán legutóbb.

- A karakter kalandokban és eventeken megnyilvánult hőstettei: -

Ezer lámpás éjszakája - Az eltűnt gyermekek lelki üdvének megkerítője, A Bachuuras elüldözője.
Nyárközép éjjele - A napkirálynő elbájolója, Az ünnep megmentője.
Kamondus végzete - A sas megtévesztője, Grimlon fellelője.
Lord Ultrich Hassenlauf születésnapja - A labirintus egyik túlélője.

Egyéb információk:

A karakter családjáról és nemesi címéről
A Fuente család birtokai zsíros termőföldekben, s vadban gazdag erdőkben bővelkedik, melyek legdrágább trófeás ékeit maga a császár s örökösei ejtik zsákmányul, valahányszor vadászatra csábítja őket az úri passzió. A család és birtoka ezért különös helyet foglal el az uralkodócsalád szívében, s mi tagadás, a Fuenték szerencsecsillaga is töretlen ragyog a maga teljes dicsőségében... már, ha nem számítjuk ama kicsiny szégyenfoltot, amelyet leánygyermekük arcátlan engedetlensége festett a család mindeddig makulátlan címerére.

A karakter játékban szerzett vagyontárgyai
- Egy megbűvölt gyűrű, Lady Jezabeltől. A gyűrű megvédi minden közvetlenül ráható 1. és 2. szintű mágiától (sajnos, az áldásoktól és gyógyítástól is!), amíg azt viseli. Nem védi a mágiával okozott közvetett támadásoktól (pl.: idézett tűz lángja megégeti, levitációval lebegtetett tárgy eltalálja). 3.szintű varázslat esetén a karakter Mentál próbát dob nehéz célszámra. Ha a próba nem sikerül, a gyűrű eltörik, elveszíti védelmi erejét, és a varázslat áttör a blokkon, onnantól kezdve pedig többé nem szab gátat semmi a kisebb értékű varázslatoknak sem. - A gyűrű jelenleg nincs a birtokában!
- Egy teli pénzes erszény Alexitől. (190db rézérme, 40db ezüstérme, 4db aranyérme. A pénzek NEM egron tallérok! Leginkább a világ minden tájáról összekuporgatott, különböző, sokféle érmék, amiket beváltani szükséges, ha a karakter használni akarja őket. )

A karakter tartózkodási helye
Makkos határában, a Kastélytól alig néhány óra lovaglásnyira a megüresedett erdészházat megvette, a néhai erdész elárvul fiát, Teot pedig inasának fogadta. Teo mostanra immár 13 éves, pejhedző állú siheder.

Jelenleg egy ló boldog tulajdonosa.
- Délceget az apjától kapta. Gyönyörű, hosszú és erős lábú, ragyogó sárga szőrű (pirosnak vagy veresnek is hívják e színt), jegytelen rámás csődör. Alkata alapján futásra és ugrásra egyaránt kitűnően alkalmatos. Azon csődörök vonalából származik, melyeket annak idején a Fuenték egyenesen az elfek méneséből hajtottak el, s használták aztán saját ménesük nemesítésére. Csataménnek a könnyű-, vagy félnehéz lovasság harcmodorához nem vált be ijedős természete miatt, ezért is kaphatta meg e remek állatot Veronica. Vera kitartó tanításainak hála a ló egygazdás lett, elkötni nehéz, és ha sikerrel jár is valaki, a tolvajnak a ló folyamatos makacsságával kell majd megbirkóznia. A lány közelében már kevéssé ijedős, és kapcsolatuk mostanra annyira erőssé vált, hogy hajlamos lehet gazdáját védelmezni is.

Pénz: 26 egron ezüsttallér, 1 egron aranytallér