Țřüñđýłđ
(1.Szintű Nemes)
Nem: Férfi
Azonosító: #232

Üzenet küldése

Külső és belső tulajdonságok:

Harminc őszt megélt ember férfi, sápatag bőrrel, sötét szemekkel, barna hajjal, nyújtott arccal. Vékony, magas termete, inas teste apjáéra hajaz, míg ízlése a szép, igényes ruhák iránt az anyja öröksége. Vasakarata, nők iránti étvágya, makacssága régi családi örökség, amely elől egy utód sem tudott eddig megmenekülni.

Birtokigazgatás, parancsolgatás, a dolgok erőltetése – ezek a fő erősségei. Tanították még illemre, úri táncokra, értékbecslésre, pénzügyi ismeretekre, olvasni, írni, rajzolni, idegen nyelveken elboldogulni, lovagolni, úszni, tehát mindenre amire egy, a királyságban jelentősebb szerepet betöltő embernek szüksége lehet.
Családi címerük a türkíz alapszínű csücskös talpú pajzs, melyet átlósan, fehér csíkra festett, tollas buzogány díszit. Ért a családi fegyverhez, gyakran részt vett tornákon, hogy megmutassa a világnak is rátermettségét.

A karakter pontértékei:

Új szabályzat szerinti pontelosztás folyamatban

A karakter története:

Łorđ ßrinwoçk. A vasakaratú. A nagy étvágyú. A makacs. – Ezekkel a jelzőkkel illették volna az egyszerű nép tagjai, ha nem rettegtek volna hirtelen haragjától. De még jobban annak asszonyának, Matiłđenak akaratától. Esetlen, hajadon szolgálólányát képes volt télvíz idején kitenni az utcára, csak azért, mert az várandós lett. Pedig a következő rideg időszak beköszöntére gyermekáldás örvendeztette meg a Türkíz Torony lakóit is, és vele Łorđ ßrinwoçk szívét.
Gyermeke, Ţrünđyłđ mindent megkapott: jó neveltetést, testőrséget, sőt még hasonmást is, akit úgy rángattak el a kádárkészítő mestertől, mert hogy nem akart menni. A hasonlóság meghökkentett mindenkit: a külső, a hanghordozás, a mozdulatok, mintha az ég is arra teremtette volna, hogy az uraság gyermekét óvja a merényletektől, és szórakoztassa, amikor csak azt parancsolják neki.
Az uraságot egy csata, az úrnőt a pestis, a hasonmást pedig egy tengeri út vitte el. Nem maradt más neki, mint a családi örökség továbbvitele és az uralkodói ház hűséges szolgálata. Az újév beköszöntével új küldetést kapott, határidővel, egyenesen az uralkodótól: 12 holdfordulót kap, hogy a téli kastélyt élettel töltse meg, elvégezze a kastély körüli, szükséges módosításokat, egyszóval pompába hozza. Eközben a jövőjére is gondol, anyát keres leendő gyermeke számára.

Egyéb információk:

A ßrinwoçk család: Középnemesek Egronia északi és keleti területein. Birtokaik száma és mérete lassan növekedett az évszázadok alatt, inkább házasság mintsem kard útján. Eképp’ uradalmaik nem folytonosak, nagyrészt a Molnár folyó és a Rideg-tenger sávjában és a Molnár folyó-Aranyág közti sík vidéken találhatóak ám kisebb földdarabokkal rendelkeznek az Adomány területén is, inkább a Haragos folyóhoz közel eső, laposabb vidékeken. Rokonságának vannak földjei a Mordavar fejedelemségben is. Székhelyük a Molnár folyó „csücskében” helyezkedik el, délről átkarolva a magas, impozáns, Türkíz Tornyot. A magas, szemgyönyörködtető csoda aljához kisebb település rakta fészkét, jó elhelyezkedésének köszönhetően jelentősége lassan, de nő. A folyó összeköttetést biztosít a tenger és Zubogó között. Folyami kikötőjén és annak piacán találkoznak a keleti fűszerek és bányászott nyersanyagok mik nyugatról fűszerezett és megmunkált változatban érkeznek vissza ugyanoda, hogy a délről jövők úsztassák le hajóikon, gurítsák tova szekereiken a királyság jelentősebb városai, nemesei felé.
A család híres tevékeny természetéről, kegyetlen rendpártiságukról, ahol a fegyelem előrébb valóbb akár az emberi életnél is, és távolság tartásukról, ami a nem emberi fajokat illeti. Éppen ezért a legutóbbi Egron háborúk alkalmával, emberanyaggal kevésbé szolgáltak, ám ezüsttel és arannyal tömött zsákokkal, és nem emberi lakosokkal annál inkább. Ennek a merész húzásnak köszönheti a nemesi család a nyugodt, viszonylag jó fekvésüket a királyi udvarban és növekvő népszerűségüket az ember nép körében.