Büszkedombhy Teodór
(Betörő)
E-mail: klara.hortzek.2@gmail.com
Nem: Férfi
Azonosító: #231

Üzenet küldése

Külső és belső tulajdonságok:

Kisméretű, éppen csak 55 hüvelyk és talán kissé pocakos is (bár szerinte ebben csak a szabó csal!) máskülönben mint a legtöbb félszerzet, nagyon hasonlít az emberekre. Arca inkább hosszúkás, de fajára jellemzően pirospozsgás. Szemeiben egyfajta gondtalan játékosság csillog minduntalan. Haja szőke és göndör, lábfejét ugyanilyen, de durvább szálú szőrzet borítja. Ha teheti mezítláb jár, de ruhái igazi polgárhoz méltók. Van egy szeretett zsebórája, mint nagyapjától örökölt, az minduntalan ott fityeg mellénye zsebében.

Teodór általában a békés és csendes életet preferálja, ahogy az is igaz, hogy a meghitt otthon kényelmét többre becsüli mindenféle veszedelmes kalandozásoknál. Szereti a kiadós evés-ivást, a vidám tréfálkozást, az éjszakába nyúló meséket a pattogó kandalló mellett. A félszerzetek közt otthonosan mozog, emberek közt viszont csak ritkán kerül a társaság középpontjába. Ám barátok közt figyelmes és jó társalgó. A pénzben csupán eszközt lát, amelyek segítségével kényelmesebbé teheti szeretett otthonát (vagy éppen megmentheti azt...). Bár nem túlzottan bátor vagy becsvágyó, többnyire őszinte és ha a szükség úgy hozza, keményen tud dolgozni.

A karakter pontértékei:

1.szint TP: 0
Félszerzet; Szerencsevadász; Betörő

Erő: 9 | 0
Ügyesség: 18 | +3
Egészség: 10 | 0
Karizma: 12 | +1
Bölcsesség: 9 | 0
Intelligencia: 10 | 0

░░░░░░HARC░░░░░░
Támadás: 1d20
Célzás: 1d20 + 3

Fegyverjártasságok: Parittya, Rövid kard, Tőr

░░░░░░MENTŐK░░░░░░
Kitartás: 0
Akaraterő: 0
Reflex: 5

░░░░░░VÉDELEM & ÉP & MP░░░░░░
VO: 13 | 16
EP: 16

░░░░░░KÉPZETTSÉGEK Alap 7 ░░░░░░
- Csapdák állítása/eltávolítása (Ügy)
- Értékbecslés (Int)
- Hallgatózás (Böl)
- Mászás (Erő)
- Osonás (Ügy)
- Zárnyitás (Ügy)
- Rejtőzés (Ügy)

Jobb kezdeményezés: +4 pont értéket kapnak
Dörzsölt: harmadik szinttől minden páratlan szinten +4 pont egy választott
képzettséghez.

A karakter története:

Teodór a Büszkedombhy család tagja, ami félszerzetemlékezet óta Kispatak városkájának szélén élt és rivalizált a Tallérosi családdal. (A rivalizálás valódi oka már a dédszülők korában a feledés homályába veszett.)

Teodór az utolsó tagja családjának és igencsak rossz gazda. Sokkal jobban lekötötték a lakatosi munkák (de csakis kedvtelés szintjén, egy neves gazdacsalád tagja nem nyúlkálhat mindenféle zárakhoz!), mint földje gondozása.
Többször folyamodott hitelhez, hogy életszínvonalát fenntarthassa. A hiteleit viszont felvásárolta a Merész-Nyerész Bankháztól Tallérosi Perin és megfenyegette: ha nem egyenlít ki tartozásaiból egy éven belül legalább összeget (egészen pontosan 1/7-ét legalább), elveszi földjeit és házát.

Elsőnek kétségbe volt esve, de miután kényelmesen elköltötte második reggelijét elhatározta, hogy kalandozással szerzi meg a szükséges pénzt – gyermekkorában úgyis sokat olvasott különféle hősökről. (Köztük nagyapjáról Bofóról, aki a család nagy szégyenére pár évre kalandozónak állt, de jól megszedte magát közben...)
Így bezárta a Büszkedombhy-lakot és elindult, hogy megtalálja a mesék kincseit.

Egyéb információk:

Felszerelés:
- Nagyapja láncingje (+3 VO) és sisakja (de kényelmetlen, így nem viseli mindig)
- Parittya, kövek
- Tőr
- Rövid kard
- Hátizsák benne minden mi jó