Akharis Dree
(Varázsló: Nekromanta)
E-mail: celay.rulz@gmail.com
Nem: Férfi
Azonosító: #221

Üzenet küldése

Külső és belső tulajdonságok:

Magas 184cm magas nyurga alkatú elf. Szépsége korántsem makulátlan, arca nyúlottabb bőre halovány szürkés, haja fakó. Fajához képest izomzata szikár, a kalandozásai és utazásai erősebbé tették. Egészsége igencsak gyatra, hisz vagy 70 évig nem foglalkoztatta a fizikuma edzése. Hosszabb távú harcokat, fizikai megerőltetéseket nem viseli jól, a világ betegségei is hamarabb találnak rá.
A családi tragédia hosszú évek óta megpecsételte a sorsát, ezért egyfajta cinizmus és beletörődés jellemzi viselkedését. Lenézi a nála tanulatlanabbakat, kifejezetten undorodik az ostobáktól. Mióta sötét mágiát használ és tanul, a moralizálás nem éppen jellemző rá, a céljai érdekében nem ismer megalkuvást. Erős benne a hatalom és irányítás vágy, szereti feszegetni a határokat az élet és a halál közt, hosszú léte pedig nem ad okot a kapkodásra.

A karakter pontértékei:

Erő: 18 /+3
Ügyesség: 15 /+2
Egészség: 1 /-3
Karizma: 1 /-3
Bölcsesség: 15 /+2
Intelligencia: 18 /+3

VÉK: 10 + Ügy 2 + vért 5 + alkarvas 1 = 18
TÉK: d20 + 0 + Erő 3 = d20+3
TÉT: d20 + 0 + Ügy 2 = d20+2
EP: 10 + 4X1 + Eg-3 = 11

Akaraterő mentő: +4
Kitartás és Reflex mentő: +1
Fegyverjártasság (1): Közelharci kard
- Fattyúkard: 1d10 sebzés / 19-20 X2 kritikus /

Képzettségek:
Rejtőzés(3), Jel ismeret(4), Nyomkeresés(3), Tudás - bestiák(4), Alkímia(3), Koncentráció(3), Tudás - Növények(4), Tudás - Főzetek(4), Lovaglás(3), Gyógyítás(3)

Előnyök:

Vagyonos (2 pont): Mágus és alkimista mester hírében áll. Szaktudásából könnyedén megél és futja a kísérleteire is.

Híres (2 pont): Az évek alatt saját nevet is épített mester mágusként és alkimistaként, főleg zubogóban és környékén.

Kimagasló szépség (3 pont): Ha nem vesszük figyelembe hogy elf, úgy egész jóképű ember is lehetne.

Hátrányok:
Hírhedt (3 pont): Az áruló apja hírneve örökre megpecsételte az ő nevét Zubogóban a mágusok és varázshasználók körében. Lecserélhetné de nem teszi.
Paranoid(2 pont): Azt se hiszi el amit kérdeznek és az egérlyukat is betömi a szobájában.
Őrült(2 pont): Aki halottakkal beszélget az nem lehet százas.

Mágus MP: 19

Alacsony szintű varázslatok (4db):
Beszéd a holtakkal
Élőholtak érzékelése
Gyengítősugár
A sebezhetetlenség kisebb gömbje

Átlagos szintű varázslatok(10db): 
Vámpirikus érintés
Halottmozgatás
Kopogtatás
Védőburok
Láthatatlanság
Átalakulás(varjú)
Kőfal
Jégvihar
Parázsbogár
Jégpajzs

Magas szintű varázslatok(2db): 
Öregedés
Halálos ujj

A karakter története:

100 éve egy ősi elf mágusnemzedék sarjaként látta meg a napvilágot. Gyermek és ifjú korát mindig is a mágia és tudományok hálózták be. Lenyűgözte apja képességei és a tisztelet ami körülvette. Akharis Dree elhatározta hogy felnő a feladathoz és mindent megtesz hogy apját büszkévé tegye.
Teltek múltak az évek, az igyekezet végül kiapadhatatlan vággyá nőtte magát. Habár intelligenciában és tudásban megelőzte kortársait, szociálisan teljesen elszigetelődött. Irritálta a „tudatlanságuk” gyerekes vágyaik céljaik, amit rábíztak az ösztönre és a természetre.
Egy napon aggasztó hírek érkeztek. A köd terjedése elérte a határaikat, s árnyként követte azt a pusztítás és halál teremtményei. Mágusokat és harcosokat hívtak össze, hogy közös erővel álljanak a pusztítás útjába. Akharis Dree is elment a gyűlésre, ám végül apja megvétózta döntését, mondva hogy még nem áll készen egy ilyen küldetésre. Nem volt mit tenni, otthon maradt tanulmányaival és rábízták a család vezetését is.
Az elf egyesített csapatokról kevés hír érkezett. Az első években még érkeztek levelek üzenetek, majd mély csend következett. Akharis Dree többször gondolt rá hogy apja után ered, de kötelességtudata mindig felül kerekedett, míg végre egy nap hír jött hogy a kampány véget ért. Sikerrel! Szíve örömmel és büszkeséggel telt, végre utat engedhetett gyerekes örömeinek és könnyes szemmel várta apja hazatértét. Ám a boldogság könnyei keserűnek bizonyultak.
A dicső sereg visszatért ám apja nem köztük menetelt. Láncokba verve rácsozott hintóba zárva hozták haza. Az értetlenség keveredett a tehetetlen dühvel, mikor kiderült apját árulóként bélyegezték meg. A vádak szerint tiltott mágiával praktizált, szembemenve a természet törvényeivel. Senkit nem engedtek a közelébe, a nép és a mágusok tanácsa is elfordult tőle és Akharis Dreetól is ezáltal. Kivizsgálások és az ezzel kapcsolatos tortúrák következtek, de még mindig senki nem adott választ arra mi is történt valóban. Hosszú tárgyalások eredménye az lett, hogy apját halálra ítélték bűneiért, megfosztva ragjától titulusaitól. Senkivel nem beszélhetett nem találkozhatott, utoljára a máglyán látta az akkor már 60 esztendőt is megélt ifjú elf. A tragédiába anyja szíve meghasadt, tudata eltorzult,soha többé nem volt már az aki volt.
Akharis Dree megbélyegezett lett, tanulmányait hátráltatták, nem kapott többé kiemelt figyelmet, sőt amiből lehetett inkább kihagyták, lévén hogy szégyen övezi egy áruló sarját.
Élete következő 10 évét kutatásokba ülte. Minden elérhető információt össze akart kaparni a köd elleni háborúról, hogy kiderítse mi történt ott. Mindenhonnan falakba ütközött, míg egy nap egy öreg sánta ember jelent meg az ajtajuknál.
Ez az ember egy volt azon ritka kalandorok közül kik felismerték a közelgő Köd veszedelmeit és csatlakoztak a védők seregeihez. Tekintete fáradt volt, napjai pedig megszámlálva peregtek a vég órája felé. Elmondása szerint apja bajtársa volt és hallgatást fogadott, de a vég közeledte megtörte fogadalmát, eljött hogy elmondja az igazat.
A története forró vízként zuhant Akharis Dree nyakába. Árulásról pusztításról szólt, ám nem apja volt benne az áruló. Az elmondás szerint a háború kedvezőtlen fordulatot vett, a győzelem egyre inkább kilátástalan lett a köd rohamos előretörésével. A mágusok köre úgy döntött a terjedést csak úgy állíthatják meg ha tűz ellen tűzzel védekeznek. Sötét mágiát hívtak segítségül aminek a fókusza csakis egy rendkívül erős mágus lehetett. A terv sikerült a védelem létrejött ám vele együtt a szégyen is. Kellette egy bűnbak, hogy tisztára mossák hitüket és eltüntessék a nyomokat.
Akharis Dree a következő 30 évén át kettős életet élt. Önkéntes száműzetésbe vonult saját üzletbe és kalandozásba fogott, látszólag sorsát elfogadva élte életét, de igaziból napjait új tanulmányok felé fordította. A bosszú által vezérelve a saját árulásukat akarta a mágusok köre ellen fordítani. A sötét mágia legiszonytatóbb formáit tanulmányozva az élet és halállal kísérletezett, hogy a túlvilágról szerezzen tudást. Ősmágusok,bölcsek, őrült zsenik és alkimisták sírjait kutatja, hogy megzavarva nyugalmukat kiszedje belőlük tudásuk javát, keresve a legpusztítóbb fortélyokat amivel egyszer majd visszatér, hogy apja átkát rászabadítsa volt szülőhelyére.

Egyéb információk:

Ruházatban szereti az egyszínű viseletet, bőrt ha megteheti (többnyire állati bőrt). Felszerelése egy családi fattyúkard amit örökölnie kellett volna, egy vért amit utazásai során kovácsoltatott és egy alkarvédő ami sokszor megvédte már a bajban. Övébe egy rövid tőr is van amit utazásai során sima kés helyett használ, nem tudja túl jól forgatni. Ezenfelül van egy varázskönyve is amit nagy becsben tart és sokszor magánál hord. Ebben vannak a megismert receptek.