Daren
(Kezdő tengerész)
Nem: Férfi
Azonosító: #221

Üzenet küldése

Külső és belső tulajdonságok:

Viselkedés és jellem:
Rossz? Nem. Lusta… felelőtlen… mihaszna… részeges? Igen. Alapvetően neki nincs baja senkivel, de jellemzően szereti kivonni magát minden alól, és nem igazán vállalja sosem a felelősséget a tetteiért. Éretlen jellem.
Megjelenés:
Jóképű, jó kiállású fiatal férfi. Alkatra erőteljes, de nem túl izmos. Haja sötétbarna, szemei barnák. Borbélyt ritkán enged a maga közelébe. Láthatóan nem sok köze van az északi fagyos tengerhez, napbarnított bőre inkább déli vidékekről árulkodik.

A karakter pontértékei:

Erő: 13
Ügy: 14
Állókép: 10
Mentál: 8
Észlelés: 10

Közelharc 5, Kétkezes: 3, Ugrás: 3, Úszás: 2, Távharc: 2

EP: 11 MP: 9

A karakter története:

Eredendően középnemesi családból származik, apjának az Öbölvidék északi részén van birtoka. Valódi neve Daren de Felice. Apja Anton de Felice. Darennek két ikertestvére van: az egyik apja után Anton, a másik Raul. A három fiú eleinte elválaszthatatlan volt, mindent együtt csináltak. Azonban az apjuk korán döntött a sorsuk felől.
Birtokainak örököse az elsőként született Anton lett, akit azonnal Akadémiára is adott 7 évesen, és onnantól nagyon keveset találkoztak. Az ifjabb Anton de Felice talpig úriember lett, kiváló ismerője a modern haditudománynak, a tüzérségnek, őfelsége többször kitüntetett katonája, a hölgyek álma és szívtiprója, több neves, a puskapor felhasználását és a lőfegyverek alkalmazását bemutató írásos munka szerzője, hős a karagáj háborúkban! Antont mindenki ismeri és ismerni véli! Anton nem szívesen beszél a testvéröccseiről, bizonyos szűk családi körökben tudnak róluk, de a téma túl kényes a családnak. Anton mindig jól fésül, borotvált, jól öltözött, egy kicsit kevésbé atlétikus, hisz a kényelem nem kedvez az izmoknak.
Daren és Raul otthon maradt, amíg Rault papi neveldébe nem küldte az öreg de Felice. Ezzel nem is lett volna semmi baj, csakhogy Raul nem annyira a teológia embere volt. A számtanhoz jó esze volt, csak épp a jámbor életre volt rest, és mikor udvari tanácsosnak adták a kitanult fiatalembert a Folyamközbe, akkor első dolga volt a báró úr vagyonát elsikkasztani, feleségét, leányait és szeretőjét elcsábítani, több familiárisának leányának fattyat nemzeni. És aztán futni. Természetesen apja kitagadta a családból, de ettől Raul nem kapott a szívéhez. A harácsolt pénzből most összeszedett egy bűnbandát, akik útonállással keresik kenyerüket, s néha betérnek rabolni a nagyobb városokba is. Raul zseniálisan tervel ki mindent, hiba nincs a számításaiban, és nem okoz neki gondot vért ontani. Így már most jelentős vérdíjat tűztek a fejére az északi országrészeken, és mindenki ismeri a nevét és arcát. Raul varkocsban hordja a haját, oldalt felborotválva, és nem zavarja, ha szakálla megnő. Nyakán vágás hege látszik.
Daren maradt odahaza legtovább. A vitézi iskolát apja mellett kezdte meg, de csak azért, mert ő maga tanult a leglassabban. Egyértelműen nagyon nehezen tanult meg olvasni és írni, nem is mindig érti meg a szöveget, amit olvas. A számtan sem erőssége, így épp csak át nem verik a piacon! Sikertelenségét azzal kompenzálta, hogy legalább vívni jól megtanult, de ezzel sem sikerült apja elismerését kivívnia, így egyre többszöri megalázása miatt úgy döntött, ideje korán elszökik otthonról. Nevét hátrahagyva kezdte meg a bérkardok egyszerű életét, és mint zsoldos ténykedett tovább. Olyan kompániába került, ahol megtanulta élvezni a szabad életet, épp csak többször néz a pohár fenekére, mint kellene! Apja kitagadta őt is, ami mégiscsak bántja valahol, de az ital erre is jó vigasz.
A Kósza Koldusok zsoldos csapattal érkezett északra épp a koronázási cécó idején, azonban a Benefikátusba szerződtek el a társai, ő meg épp lesérült, hát északon maradt Zubogóban. Vigyáznia kellett, nehogy a családja megneszelje jelenlétét, bár bátyját szívesen látta volna, de az apjukra nem volt kíváncsi. Néhány hónap múlva a menekültektől tudta meg, hogy a Kósza Koldusok meghaltak mind egy szálig. Mit van mit tenni… valami új munka után kellett néznie. Egy csapszéken akadt össze egy matrózzal, aki a hajót ajánlotta, amelyre most is kerestek kardforgatókat….

Egyéb információk:

Hátrány: -6-
Buta (2 Pont): Nem te vagy a legélesebb kés a fiókban. Sok témában utolsónak reagálsz, kínosan mosolyogsz mert nem érted, miről beszélnek!
Valaki más (1 pont): Van valaki, aki nagyon hasonlít rád, és elég rossz a megítélése. Emiatt gyakran kell magyarázkodnod, vagy tisztáznod magad. – Raul de Felice.
Függő – Alkohol (2 pont): Valaminek a rabja vagy, ami hosszú távon neked ártalmas. De néha rövid távon is. Ha nem kapod meg, elvonási tüneteid vannak. Ha megkapod… az se jobb. Iszákos vagy. Egyszerűen kell, hogy minden nap lerészegedj, másképp nem tudod az életed élni.
Lusta (1 pont): Semmi és senki nem tud rávenni arra, hogy megmoccanj, amikor éppen neked nincs kedved. És gyakran nincs kedved.

Előny: -6-
NJK mentor (3 pont): Van egy mentorod, aki valamiért kedvel téged, és kihúz a bajból. - Mesélőre bízva.
Hasonmás (1 pont): Van valaki, aki nagyon hasonlít rád, és elég jó a megítélése. Emiatt olykor még jól is jössz ki abból, ha összetévesztenek vele. – Anton de Felice.