Krogul
(BOSS)
Nem: Egyéb
Azonosító: #218

Üzenet küldése

Külső és belső tulajdonságok:

KÜLSŐ:
A troglodita faj, sohasem a szépségéről volt híres. Rendkívül ocsmány kinézetüket elmesélni is csak úgy lehet, hogy undor ül ki a szánkra. Rendkívül vastag rücskös a bőrük, melyek a méregzöld, rozsdabarna és hamuszürke színekből tevődik össze, mindegyik testrészük más-más színű. Fejük mint a gömbre felfújt varangynak, orrlyukaik akkorák mint egy vízilóé. Szemük a nagy fejméretükhöz képest egészen aprók és fekete színűek. Állkapcsukon apró fűrészes fogak százai sorakoznak szabályosan. Robosztus, és erőteljes felső testük humanoid jellegű, hátukon nagy púp található, ami gyakorlatilag egybeolvad a vaskos és izmos tönk nyakukkal. A testtartásuk is görnyedt. Vaskos lábuk erőteljesek, lábfejük mint valami madáré, három ujjuk van amik nagy karmokban végződnek. Karjuk hosszú és vékony, de erős és hajlékony. Kézfejük akár egy emberé, de persze nagyobb, szintén erős k armokkal. Hosszú izmos farkuk van mint a gyíkoknak. Farkuk végén hegyes csonttüskék találhatóak szerteágazva, mint valami buzogány. Gyakran használják fegyverként is. Ruházatként állati bőrből vagy prémből készült ágyékkötőt viselnek. Páncélzatuk a mélységi szörnyek különféle csontjaiból készülnek. Ám ezek hiányosak, álltalában csak a mellkasukat, vállukat és a felkarjukat fedi vértezet, de nem is mindegyikük visel ilyet. Magasságuk változó, az átlagos példányok 180-200 cm magasak, akik a kisebb falkákat vezetik már nagyobbak (220-240 cm). Akik már nagyobb rajt vezetnek még nagyobbak (260-280 cm). Krogul a hordavezér a legnagyobb a 3,2 méteres magasságával.

BELSŐ:
Egy troglodita soha sem lesz egy tudományos akadémia professzora, annyi szent. Nem az eszükről híresek, hiába hatalmas a fejük. Vérszomjas, aggresszív és primitív faj. Azonban nem teljesen buták, mint például a trollok. Kicsivel többet használják az eszüket, nem szimpla ösztönlények. Tudnak pattintott és csiszolt kőeszközöket készíteni, valamint csapatban is jól dolgoznak. Egymással tudnak a saját nyelvükön kommunikálni. A rajvezérek és különösen a hordavezér, intelligensebb, mint egy átlagos troglodita.

A karakter pontértékei:

Erő: 10
Ügyesség: 6
Állóképesség: 10
Mentalitás: 2
Szakértelem: 0
TÉK: 16d10 (fegyver nélkül), 16d10+4d10 (nagy buzogány)=20d10, 16d10+3d10 (farok végén a csonttüske)=19d10
VÉK: 16d10 -1sebzés(vastag bőr) + -2sebzés(csontvértezet)=-3 sebzés
TÉT: -
VÉT: táv+6d10-3sebzés
MP: 0
EP: 26

A karakter története:

A pontos eredetük nem ismert ezeknek a lényeknek. Annyi azonban bizonyos, hogy a Mélysötétből származnak. A zord és sötét felszín alatti világ rémei ők. Az intelligens mélységi fajoknál (drow, svirfnebli, duergar) is jóval mélyebben élnek ezek a bestiák. Még a sötételfek is ritkán futnak össze velük, így ők sem sokat tudnak róluk. A trogloditák nagyszámú hordákban élnek, és folyamatosan mozgásban vannak. Afféle mélységi nomádok, akik mindig tovább vándorolnak ha már nincs az adott helyen élelemforrás. Ők maguk vájják az alagutakat, járatokat. A mélységben élő szörnyeket vadásszák és azok húsát fogyasztják. Ragadozók, csak hússal táplálkoznak. A felszínre nagyon-nagyon ritkán merészkednek fel, 100 évente, ha előfordul ilyen. Akkor is éjszaka, és rövidebb időre. Így nem csoda, hogy a történelem folyamán a felszínen élő népektől semmi feljegyzés sem maradt fenn róluk. Ha találtak is nagyon mély járatokat, és azoktól nem messze szétszaggatott állati és emberi testeket, akkor sem tudták soha sem megállapítani, hogy milyen lények okozták a pusztítást. Ahogy telt-múlt az idő feledésbe is merült a dolog. Jelenleg az Egronia és a szomszédos országok alatti mélységekben már nincsen elégséges vadászmező a horda életben maradásához. Krogul kénytelen a felszínre vezetni a hordát.

Egyéb információk:

A trogloditák mivel mélységi lények, így tökéletesen látnak a sötétben. Az erős fény vakítja őket. Azonban egy sötét barlangban egy közönséges fáklya fénye nem elég ellenük. A napfény égeti a bőrüket. Hallásuk és szaglásuk olyan, mint a legjobb vadászkutyáké. Bőrük vastag és rücskös, nem könnyű átvágni. A vérük kék színű, és az ember bőrével érintkezve viszketést okoz, emellett igen büdös is. Fő fegyverük a lándzsa, buzogány és a balta. Távolsági fegyvereket abszolút nem használnak. De fegyver híján harapnak, karmolnak, vagy a farkukkal ütnek. A farkuk olyan mint egy ostor, aminek a végén egy "tüskés golyóbis" található. A fejük és a nyakuk nagy méretű, a koponyacsontuk igen vaskos és erős. Ezért a fejüket az ellenség felöklelésére is használják. Utálják az éles hangokat és a forróságot. Ezek béníthatják őket. Az egroniaiak és más felszínen élő népek számára ezek a lények ismeretlenek.

Alap troglodita értékei:
Erő: 2
Ügyesség: 3
Állóképesség: 2
Mentalitás: 1
Szakértelem: 0
TÉK: 5d10 (fegyver nélkül), 7d10 (farok végén csonttüske), 8d10 (buzogány vagy balta)
VÉK: 5d10 -1sebzés (vastag bőr)
TÉT: -
VÉT: táv+3d10-1sebzés
MP: 0
EP: 10

Falkavezér troglodita értékei (1. szint):
Erő: 4
Ügyesség: 4
Állóképesség: 4
Mentalitás: 1
Szakértelem: 0
TÉK: 8d10 (fegyver nélkül), 10d10 (farok végén csonttüske), 11d10 (buzogány vagy balta), 12d10 (lándzsa)
VÉK: 8d10 -1sebzés (vastag bőr)
TÉT: -
VÉT: táv+4d10-1sebzés
MP: 0
EP: 15

Rajvezér troglodita értékei (2.szint):
Erő: 4
Ügyesség: 5
Állóképesség: 6
Mentalitás: 1
Szakértelem: 0
TÉK: 9d10 (fegyver nélkül), 11d10 (farok végén csonttüske), 12d10 (balta,buzogány), 13d10 (lándzsa)
VÉK: 11d10 -1sebzés (vastag bőr) + -2sebzés (csontvértezet)=-3 sebzés TÉT: -
VÉT: táv+5d10-3sebzés
MP: 0
EP: 18