743.
((Kezdő Inkvizítor))
Nem:
Azonosító: #215

Üzenet küldése

Külső és belső tulajdonságok:

Átlagmagas, fiatal, kékeszöld szemű, karcsú és mézszőke. Csak alaposabb vizsgálat után lehet eldönteni, hogy nem teljesvérű elf – az eddigi tapasztalat az mutatja, hogy elsőre igen gyakran maguk a tündék is fajtársuknak nézik, így keserűbbé téve számukra a szomorú felismerést. A felismerést, hogy egy nemeself, minden alfaj közül a legzárkózottabb és legtisztább vérvonallal rendelkező, halandóval hált…

Mióta az eszét tudja a világ nagyrésze kívülállóként bánik vele, így zárt személyiség, de nem barátságtalan. Igyekszik megtalálni a közös hangot és kerülni a felesleges konfliktust – de nem hátrál meg előlük.
S bár általában sztoikusnak tűnik, legbelül marja, hogy sem az emberek sem az Elsőszülöttek világát nem érezheti magáénak. Míg utóbbi egyfajta sajnálkozó gőggel tekint le rá és tartja tőle a távolságot (főleg miután megismerik hivatását), addig az emberek közt, lévén köreikben nőtt fel, könnyebben megtalálja a helyét, de sokat ront a helyzetén, hogy gyakran teljesvérűnek nézik.

Haja hosszú, de jobbára kontyba köti. Hétköznapi ruhái dísztől mentesek, télen sötétszínűek, nyáron világosabbak. Ha nem muszáj, nem titkolja hivatását, így gyakran viseli inkvizítor uniformisát is, főleg, ha dolgozik egy ügyön vagy veszélyes terepre megy.

Ezek mellett elmondható róla, hogy munkáját lelkiismeretesen végzi, alapvetően jóindulatú és bízik az eredendő jóságban. A mágiával szemben neveltetése okán bizalmatlan (leszámítva a fénymágiát) és türelmetlen a tiltott igék alkalmazóival szemben.

A karakter pontértékei:

Erő: 1+1= 2
Ügyesség:1+6= 7
Állóképesség: 1+3=4
Mentalitás: 1+1=2
Szakértelem: 1+0=1
ÉP: 16
MP: 3

VÉK: 11 + Pajzs

VÉT: Távolság + 7 + Pajzs

TÉK: 9 + Fegyver

TÉT: 9 + Fegyver

A karakter története:

Az Egy 1383-as esztendőjében, egy hideg téli éjjelén határozott kopogtatás verte fel a koronaékkői Szent Ophélia árvaház nővéreit. Kiérve nem találták meg a kopogtatót, csak a kapu elé helyezett kosarat, melyben kisded aludta az igazak álmát, mit sem sejtve a holnapról.
A nővérek kíváncsiságát felkeltette az újszülött faji összetétele ezért vizsgálatokba kezdtek. Azok meglepő módon fénymágiára való magas érzékenységet állapítottak meg. A gyermek így magára vonta az Inkvizíció figyelmét, ami lehetőséget látott benne, így – hosszabb belsőviták után – magához vette, vállalta felnevelését és kiképzését Szirtpalánk városában.

Tőlük megkapta nevét – 743. Árvaként egy számnál a Szék jegyzőkönyveiben jobb névre nem is számíthat, viszont ez „Védelmezőt” jelent a szentszámmisztika nyelvén.
Félvérsége minduntalan nehézséget okozott neki a szinte kizárólag emberi környezetben. Társai kiközösítették és gyakorta gúnyolták, míg jónéhány oktatója nemtitkon gyalázatként tekintett rá, „ami csúfondárus folt mind az emberi, mind a tündék nemén”.

Két támasza volt csupán eleinte: az Egy, kiben megnyugvást talált és mentora Victricius, aki apjaként szerette, mióta érte ment a Szent Ophéliába. Később szobatársában, 196.-ban („Igazságos” – későbbi nevén Alys), igaz barátra lelt.
1400-ban, elérve a tizenhetedik életévét vizsgái letétele után diakonisszának szentelték fel. Ekkor felvette a Lumena nevet, Szent Lumena után, aki az igazságtalanságtól szenvedők védőszentje, de ez inkább a világnak szólt – örök életére 743-as számú marad a szervnek. A szokás szerint még pár évig kísérte mentorát, hogy éles körülmények közt is tapasztalhasson.

Egy hónapja élheti saját életét, egyelőre komolyabb inkvizítori jogok nélkül, az Egy, az Inkvizíció, Őszentsége és Egronia szolgálatában (ebben a sorrendben).

Egyéb információk:

Felszerelése:
• néha hátitáska
• nyakában szentjelkép
• felszentelt, vallási jelképekkel díszített könnyű fattyúkard +3TÉK
• tőr +2TÉK
• íj +3TÉK
• karra csatolható pajzs +3VÉK
• inkvizítortiszti páncél -2 sebzés
Varázstárgyak:
• inkvizíciós gyűrű (passzív képesség: 5 láb közelben felismeri a mágiahasználót, aktív képesség: 1 MP-ért 3 óra erejéig 40% eséllyel mágiaellenállást biztosít viselőjének)

Nemestünde-származék:
• Éles érzékek, gyenge fényviszonyok közt is
• Napi négy óra alvás elegendő
• Előny bűvöléssel szemben és immunitás mágikus altatás ellen
• Általános negatív benyomás az elfekre
• Általános tartózkodás az emberek részéről


Aktuális: Ezidő szerint Zubogóban tartózkodik, mert barátja és az Inkvizíció egyik ügynöke, Alys, eltűnt a környéken. A legrosszabbtól tart, mert a lány mindig elővigyázatos volt és nem volt szokása csak úgy felszívódni.