A falka
(Boss és a sleppje)
Nem: Egyéb
Azonosító: #196

Üzenet küldése

Külső és belső tulajdonságok:

Jó 2,5 m hosszú, s majd 1,5 m magas izmos, loncsos szörnyeteg. Bundája egyszerű, szürke színt öltött, szemei borostyán izzásában rosszindulat parázslik. Egyértelműen nagyobb és rútabb pofájú is egy "átlagos" wargnál.

Számító egy dög,s eszesebb is egy egyszerű toportyánnál. Általában oda csap, ahol gyengeséget talál. Étvágya rendkívüli, különösen a téli, fagyos időben. Rend szerint lesből támad, de ha olyan veszélyt szagol, amely még rajta is kifogna, sunyi módon hátrál ki a bajból, mielőtt a veszedelem a nyakára hurkolódna. Nálánál erősebbel ritkán huzakodik soká.

A karakter pontértékei:

3. Szintű boss, 19 pont
Erő: 5
Ügyesség: 7
Állóképesség: 6
Mentál: 1
Szakértelem: -

ÉP: 19

VÉK: 13 d10
VÉT: 7 + távolság
TÉK: 12 d10

A karakter története:

Nyílt titok volt mindig is, hogy Ködvadonban gyakran portyáznak wargok falkába verődve. Egyik-másik, talán a Köd hatására, képes rendkívüli méreteket is ölteni. Hajdan gyakran léptek szövetségre az orkokkal, míg azok hadban álltak az ember-férgekkel, de mára ez a szép szokás szinte megszűnt.

E példánynak a maguk warg-nyelvén "Drrrtha" a neve, de ezt aligha tudja róla bárki is. Talán egy ork megértené. De azok az idők eljártak már e punnyadt világ fölött.

Itteni felbukkanásának talán köze van a hírhedt ork hérosz megelevenedéséhez, de az is lehet, hogy egyszerűen csak elunta a Vörös Hegység éhkoppját nyelni, és ahogy át-átcsapott Egron földre, rákapott az emberhúsra. Különösen a porontyaiké ízlik neki.

A tél hordákba kergette Harmatföld éhes toportyánjait, igazán nem esett nehezére a falka vezérének helyét átvennie. S azóta a horda arra megy, amerre ő akarja...

Egyéb információk:

Majd' 100 tagú farkasfalka agresszív vezére.

A falka java része egyszerű, lesoványodott toportyánokból áll, melyek támadó és védekező értéke 5d10. Félelmetes erejük nem is egyéni képességeikben rejlik, hanem tömeges fellépésükben: egyszerre hatan is rátámadhatnak egy emberre, s akkor jaj annak, aki körül a kör bezárult...