Mizette
(Zöldfülű Bérgyilkos)
E-mail: klara.hortzek@gmail.com
Nem:
Azonosító: #192

Üzenet küldése

Külső és belső tulajdonságok:

Filigrán és törékeny hölgy benyomását kelti, aki a húszas évei elején járhat. Haja hófehér, bőre vértelennek tetsző holtsápadt, ami olyanná teszi, mintha mindig beteg lenne. Ha felvett szerepe engedi, a sminket sem veti meg. Vonásai nemesek és hűvösek, szemei fénytelen borostyánszínűek, amik bizonyos szögből nézve inkább sárgának tűnnek.. Állapotából adódóan teste jéghideg, így kerüli az érintkezést. Derekán a rend jelképe tetoválva, az Uroborosz. Öltözete általában álruha (van neki néhány), csak nagy ritkán viseli a rend által adott fekete bérgyilkos öltözetet.


Munkája miatt gyakorta felvesz különféle tulajdonságokat, igazi énjét igyekszik elrejteni. Alapjában véve álnok és fondorlatos, de a saját maga által hozott és testvérisége törvényeit betartja.
Minden élőt megvet, ellenben igyekszik rájuk semleges tényezőként tekinteni. Ám, amikor már úgy érzi, nem tűrheti őket maga körül, akkor napokra elzárja magát a világtól.
Célorientált és kötelességtudó. Feladatait törekszik a lehető legpontosabban végrehajtani. Melankóliára hajlamos természete van, viszont ilyenkor is saját léte fölött mereng. Másokat nem igen vesz számításba, érdektelen sorsuk iránt. Nem sok mindent élvez, de egy valamit mindennél jobban: ha a célpont likvidálása kihívást jelent.

A karakter pontértékei:

Erő: 1+1= 2
Ügyesség:1+5= 6
Állóképesség: 1+1=2
Mentalitás: 1+0=1
Szakértelem: 1+1=2

(etikett, megvesztegetés, alkudozás, földrajz, történelem, kalligráfia, vallás, tánc, hangszeres zene [furulya, spinét, orgona, lant], elsősegély, kötélhasználat, anatómia, asztrológia, álruha, hamisítás, magfélelemlítés, csapdák, zárak, mérgek, nyomkövetés)

VÉK: 8d10 +pajzs
VÉT: táv+6d10 +pajzs
TÉK: 8d10 +fegyver
TÉT: 7d10
EP: 13
MP: 2 (csak ha releváns)

A karakter története:

Lucia Lestat. Sigrid von Stein. Rapture Highmore. Genevere Mallor. Emilia Devonshire. Arora le Doux… és az inkognitók sorát lehetne még folytatni. Ennek a teremtménynek talán nincs is igazi neve. A Mizette áll a legközelebb hozzá, de azt sem érzi sajátjának.
Az Újjászületést megelőző időkre nem igazán tud visszaemlékezni, viszont Leviatán szerint ez így szükséges és helyes. Ha nagyon megerőlteti magát, fel képes idézni egypár képre és érzelemre előző életéből…
….az unalomat…
…egy vörös drapériás szobát…
…a dühöt…
…a félelmet…
…egy vérbe fagyott ifjút…
…ahogy egy óriási építményt lángok falnak…

Egyszer mesélte el neki Leviatán, hogyan talált rá egy viharos éjjelen egy elhagyatott temetőben, félholtan, de hogy miért mentette meg és vitte a testvériség elé, hogy besoroztassa, arról soha sem beszélt. A Mizette nevet is ő adta neki, amikor Újjászületésekor kisegítette a vérrel telt üstből. Ekkor volt vele a legszemélyesebb. Soha aztán.
Körülbelül harminc esztendeje történt mindez. Azóta sok tanulással töltött év múlt el. Mindent meg kellett tanulnia, éppen a járást és a beszédet nem. De történelmet, anatómiát és még sok minden mást is. Mikor pedig elég kiműveltnek látták hozzáfogtak a fizikai kiképzéséhez is.
Aztán Leviatán egy nap félrehívta nővérei közül és átadta neki fegyverét és öltözetét, adott neki egy lovat, ellátta pár hasznos tanáccsal és kiadta első megbízását. Annak teljesítése után a rend egyik utazó ügynöke lett. Országról-országra jár és végez a megadott célpontokkal.

Egyéb információk:

Mizette egy nagyon speciális fajba tartozik, aminek nincs neve, mert csak a Halhatatlanok Rendjének tagjai válnak azzá (nem ismeri ezt a fajt senki, hogy elnevezze). Ez a faj a legközelebb a vámpírhoz áll, de vannak köztük éles különbségek és hasonlóságok is.
• Mizette ereiben nem folyik vér. Nincs anyagcseréje. Teste hűvös. Nem eszik semmit, a rend szerint a tagok életerője a rend létéből fakad. Inni ihat, de soha sem sokat. Ha eszik vagy túl sokat iszik, akkor pár órán belül felöklendezi.
• Mizettere nem ártalmas a napfény, de nem érzi magát túl jól, ha huzamosabb ideig alatta van. Fejfájás és érzékeinek tompulása követi, ha túl sokat tartózkodik erős napfényben.
• Mizette nem rendelkezik a vámpírok különleges képességeivel (elbájolás, szupererő, gyorsaság, repülés stb.). Viszont lát a sötétben és érzékei kifinomultabbak egy halandónál.
• Mizettet el lehet üldözni szent jelképpel (elpusztítani ez kevés), de csak akkor, ha az elüldöző hisz a jelkép istenének segítségében. Ha sikerül elüldözni, mindent megtesz, hogy minél távolabb kerüljék a jelképtől. Normál esetben semmi haszna csupán egy tárgy (néha még visel is ilyesmit).
• Mizette immunis a félelemre és mivel nincs keringése mindennemű méregre is.
• Ha megsebesül, vagy végtagvesztés éri, pihenéssel töltött napok, hetek után regenerálódik, amíg teste vissza nem nyeri eredeti formáját.
• Mizette és fajtársai, ameddig erőszakos halált nem halnak, addig élnek és nem öregednek.

Varázstárgyai
• Alakváltó-gyűrű. Napi egyszer felvehet egy alakot, ami már ismer (csak humanoid). Ruhája az marad, ami éppen rajta van. Ha leveszi a gyűrűt megtörik az illúzió. Annyi napig maradhat az alakban, ahanyadik szintű.
• Kommunikációs-medál: A rend és Leviatán ezen keresztül veszi fel vele a kapcsolatot. Oda-vissza működik, de ő nem igen keresheti fel a rendet, csak ha baj van.

Felszerelés
• Egy pár tőr, állandóan bokájához erősítve.
• Jelmezkellékek (szenteltvíznek álcázott méreg, pengés legyező, méreggyűrű, fúvócső-furulya stb. – jelmeztől függ)


Továbbiak csak, ha készül (nem viszi mindig az összeset), attól függ, mire számít:
• Bérgyilkos öltözet (könnyű vértezet): alkar- mell- has- lábszárvédőkkel (+2VÉK), ujjakon levő acélgyűrűkkel (pusztakezesharchoz – olyan mint egy boxerrel harcolni) +1TÉK
• Ikerpenge (+3TÉK)
• Párbajtőr (+3TÉK)
• Számszeríj (+4TÉK)

Mizette a Halhatatlan Rend viszonylag új tagja. Ez a rend isten tudja, mióta óta jelen van és teljesíti a bosszúvágyók kéréseit. A bosszúvágyónak tehetősnek kell lennie és el kell végeznie a Rettegett Szertartást, hogy magához hívjon egy valakit a rendből. Amint az megjelenik (néha napok múltán) meg kell neveznie áldozatát és előre ki kell fizetnie a kért összeget. A bosszú beteljesedésével a megbízón megjelenik egy varázsos pecsét, ami jelzi, hogy a Halhatatlan Rend feladata bevégeztetett, de ő immáron kárhozottá vált.

A Halhatatlan Rend óriási hálózattal rendlelkezik, de léte nem nyilvános. Csak a műveltek ismerik és ők is kételkednek benne. Azonban, kinek szívét gyűlölet mételyezi és hajlandó kipróbálni a szertartást…van esélye, hogy megjelenik valaki.

Mizette feladatait az amuletten keresztül mesterétől - Leviatántól - kapja.

Derekán lévő tetoválás felruházza a nyelvkaméleonság hatalmával - képes a vele beszélő nyelvén beszélni és megérteni azt. Végszükségén esetén pedig -ha kínzás közepette el akarná árulni a rendet - megöli, vagy enyhébb esetben kiütni egy jó időre.

Mizette általában álruhát hord, gyakorta veszi fel az Irgalmas Nővér, a Baronessz, a Szanitéc, a Művész és más szerepeit.


Napló
1403. Enyészet 15. Megérkezés Zubogó városába. Eredeti arcához a környéken a clarisszinda Evangeline nővér szerepét köti.

Enyészet 16. Miután elkészült cellájában ládái kipakolásával elhatározta, hogy megtekinti a híres varázskastélyt. Óriási csalódást okozott számára, hiszen el volt mocsarasodva és inkább rom volt, mint épület. Már éppen visszafordult volna, mikor találkozott Ramon Trevelorevel, akivel udvarias csevejbe kezdett. A társalgást hirtelen felhangzó női sikoly zárta le, minekután elhatározták felderítik forrását. Eljutottak a labirintusban lévő kriptáig, ahol feltaláltak három hullát és egy varázspecséttel zárt ajtót. A pecsétről egyikük sem tudta meg, hogy pontosan mit jelenthet, de Mizette élt a gyanúval, hogy valami sötét titkot rejthet. Legrosszabb esetben elfoglalja magát örökkön visszatérő unalma ellen, legjobb esetben hatalmát bővítheti, hogy elismertebb legyen a Rendben. Mindenesetre elhatározta, hogy felderíti. A hullákat Ramonnal eltemetette és visszatért az ispotályba.

Enyészet 18. Két napig pihent a számára fárasztó interakciók után, majd
elhatározta, hogy ideje többet megtudnia a varázspecsétről. Az ispotályból egy üres kifogással kimenekült és felkereste a város egyik híres magiszterét Saward Q. Lorrimart. A professzor már éppen beavatta volna, viszont a király egyetemen tett váratlan látogatása megfosztotta Mizettet az információtól. Hazafelé útja alatt kieszelte, hogy talán a múltkori gavallér e téren is hasznára válhat...

Enyészet 23. A zarovari eltűnése után visszavonult (kissé csalódottan) a magányba. Végül rászánta magát, hogy körbenézzen ismét a kriptában. Míg a varázspecsétet szemlélte, addig megjelent Lady Salome is. Egy rövid beszélgetés után fény derült a titokra. Az ajtó mögött egy démonikerpár lakozik. Ez ismét csalódással töltötte el Mizettet. Viszont ha másért nem is unaloműzésből (és a ráfordított idő miatt) már csak azért is kinyitotta volna az ajtót. Amíg a kalandornemes sikeresen zavarba hozta az ajtó kinyitását illetően, addig megjelent Ramon Trevelore is. A rövid szóváltás után Salome kinyitotta az ajtót. A zarovari ment elsőként, utána a bérgyilkos, utolsóként a lady. Odabent sikeresen felébresztették az alvó vágydémonokat. Azok üzletet ajánlottak. Ha egyikük önszántából velük hál, akkor odaadják a Salome által vágyott üveget.