Lady Salome
(Tapasztalt Kincsvadász)
Nem:
Azonosító: #107

Üzenet küldése

Külső és belső tulajdonságok:

Megjelenés: 1,8m magas vékony alkatú ember nő, 20 év körülinek tűnik, világos alabástrom bőrrel, ébenfekete hosszú hajjal, élénk kék szemekkel megáldva. Tartása nemes, egyenes, alakra formás, ott telt, és ott karcsú, ahol kell.
Egyszerű kalandor ruhákat visel, s nem riad vissza nadrágtól sem. Ékszereket viszont nem hord. Valahol mindig tart magánál egy vékony pengéjű tőrt.

Viselkedés és jellem: Jezabel jó, de csak annyira, hogy ne legyen túl jó. Önfejű lány. Kifejezetten erős akarattal rendelkezik, emellett viszont általában mindenkihez van egy kedves mosolya – aki rászolgál. Nem hordja magasan az orrát, és nem is leereszkedő.

A karakter pontértékei:

Tulajdonság szint: 4. Pont: 22.
Erő:1+1= 2d10
Ügyesség: 1+4= 5d10
Állóképesség: 1+1= 2d10
Mentalitás: 1+7= 8d10
Szakértelem: 1+4= 5d10

TÉK: 2+5= 7d10+fegyver
TÉT: 5+8= 13d10+fegyver
VÉK: 5+2= 7d10+pajzs
VÉT: 5d10+táv+pajzs
EP: 10+2+4= 16
MP:8+4=12

A karakter története:

Előtörténet: Teljes neve Lady Ludmilla Krelalla Salome Jezabel Chelley, Harmatföld grófnője, a Kincstár Kurátora, családon belül „Lulu”. Az Ardenand birtokon látta meg a napvilágot 22 emberöltővel ezelőtt, a család harmadik gyermekeként. Három évesen jegyezték el Harmatföld akkor már jóval idősebb grófjával, Gregoir Sante-Bouve-val. Egy évre rá mutatkoztak meg mágikus képességei.

A leányt azonnal a Magasegyetemre vitték, ahol kimagasló mágikus affinitást állapítottak meg nála, s mint olyat veszélyesnek ítéleték, így egy Rendházba zárták be, s kezdték meg okítását. Idővel különös víziók és furcsa, hisztériára hajló viselkedési zavarok jelentkeztek nála, melyet erős fenyítéssel és önuralma edzésével igyekeztek legyűrni nála a nevelőnői. Erős vallási nevelésben részesült, s mivel a művészetek érdekelték, a rendház efelé kezdte terelni, annál is inkább, mivel ahogy a rohamai csillapodtak, és elérte a kilenc éves kort, a mágiája is kezdett egyre elhalványodni. Úgy döntöttek, egy könnyű, egyszerű mágiaágat próbálnak ki nála, és a művészet élvezetét kihasználva kezdték el dalmágiára okítani. Végül aztán tizenhat éves korában megállapították, hogy a gyermekkorában kiadott kimagasló tehetségként való elkönyvelése egyértelműen téves volt, a leány mindössze középszerű eredményeket mutat fel vizsgáin, bár szorgalma dicséretre méltó. Ennek megfelelően mélyebb szintű okítása nem indokolt, hisz sosem válik belőle olyan mesterdalnok, akit kémként bevethetnének, így tanulmányait befejezettnek tekinthetik.

Tizenhat évesen visszatért tehát a családi fészekbe, ahol egy mester kezdte okítani tovább a mágia fortélyaira. Egy évre rá korábbi eljegyzését érvénybe léptették, és a család nyomására hozzáment az akkor már negyvenedik életévébe lépő grófhoz. A formális házasság révén a gróf udvari előjogokra tett szert, s a Kurátori Kamara tagja lett, míg Jezabel inkább csak szép ifjú feleségként karitatív tevékenységet folytatott, és az egyházi kórusban énekelt. Egészen huszonegy éves koráig, mikor is férjével visszavonult a nyáron a vidéki kastélyba, azzal az örömteli hírrel, hogy gyermekáldás elé néznek. Egy vészterhes, viharos hajnalon a lány saját vérében ébredt. Azon a hajnalon kétszer fordult fakó lován a halál, nem csak a gyermeket vitte el, hanem az apát is: a grófot saját szobájában holtan lelték, sérülésnek nyoma nem látszott rajta. Jezabel egyetlen örökösként vette át a birtokot, s kiharcolta magának az egyik Kurátori pozíciót. És végre a maga ura…

Immáron 22. életévét betöltve, túl számos megpróbáltatáson, az özvegyi fátylat levetette. Reményei fellángoltak a szíve mélyén, hogy annak az oldalán élhet, akit szeret, ám a sors úgy hozta, hogy végül néhány nap múlva, engedve a politikai nyomásnak és saját megéledő bizalmának, Emerichus Barthek Chelley báró felesége lett.

Kalandok:
Az elátkozott kolostor, A Vörös Királynő nyomában, Egy rég esedékes hazatérés, A Szomjas Ökör Átka, Tükörfények I., Farkas ellen farkasfű, A kastély doktora - A rózsák ösvénye, A megváltás kútja, A Hétpróbások kriptája, Merülés az ismeretlenben, Pénz beszél..., A végzet, mely Sasszirtet elérte

Egyéb információk:

Kurátorként az a feladata, hogy a királyi kincstárat gyarapítsa mindennemű ereklyékkel, melyeket fel tud kutatni, és be tud szerezni.
Harmatföld egy nagybirtok, mely körbeöleli a kastély szigetét is (a sziget ettől koronabirtok).
Egy bátyja van, Willem, és egy nővére, Ariana. Mindketten családot alapítottak már.
A dalmágiája az érzelmekre hat, de más tudással is bír, melyet nem szívesen fed fel. Emellett egy időben megkedvelte a célba lövést, és bár a lőfegyvert túl veszélyesnek ítéli, a számszeríjat nem. Egy-egy útja folyamán pedig hasznos társaságnak is bizonyul. A közelharcban épp csak annyira jártas, hogy egy vékony pengéjű tőrrel képes legyen eltántorítani a kéretlen és erőszakos udvarlókat.