Az oldal azon megfontolásból jött létre, hogy bár hazánkban elterjedtek a fórum alapú szerepjátékok (FRPG), de valós idejű játékokban (RT) nem bővelkedünk. Az alapötletet a Trónbitorló nevű klasszikus oldal adta, melyhez hasonló felépítésű játék nem volt még egy - vagy ha volt is, az nem nyújtott megfelelő színvonalat. Az oldalt három régi Trónbitorlós játékos sikeres összefogásának gyümölcse, világa teljesen saját ötletekből merítkezik, mely a részben Zsigmond-kori Magyarországot idézi. Kérjük, ezt tartsd tiszteletben, és ha megtetszik valami az oldalról, ne vidd szó nélkül!

A "Kastély a Ködben" egy Fórum Szerepjáték, melynek fő felülete RT - vagyis valósidejű, másodlagos felülete pedig egy hozzákapcsolt NRT - nem valósidejű, körökre osztott fórum. Fontosnak gondoljuk a Szerepjáték megfelelő alapelveit megtartani, és hangsúlyozni, hogy egy fiktív világban fiktív karakterekkel dönt és cselekszik a játékos. Szeretnénk ötvözni az asztali szerepjátékok kockadobásait és a fórum szerepjátékok szabadságát, emellett nem kifejezetten szabjuk meg a világ színezetét sem, hagyva, hogy a játékosok a megadott kereteken belül a maguk szája-íze szerint értelmezhessék a világot (high-fantasy, low-fantasy, dark-fantasy, bizonyos esetekben talán még a steampunk egyes elemei is beleférhetnek).

Bármilyen kérdésed vagy észrevételed örömmel várjuk a posta[kukac]kastelyakodben.hu e-mail címre, illetve a Fórum vonatkozó topicjába.

Az oldal csapata

Lassarina

(A játéktéren: Lassarina Sullivan)

Tevékenységi körök: Hősök megítélése, kezdő lökések megadása, a világbéke fenntartása, az egyensúly megőrzése, a külpolitikai kapcsolatok ápolása.


Ilweliondur

(A játéktéren: Ilweliondur)

Tevékenységi körök: Hősök megítélése, kezdő lökések megadása, a világbéke fenntartása, az egyensúly megőrzése, hősök bajba keverése.


Tápoldat

(A játéktéren: Tápoldat)

Tevékenységi körök: Hősök megítélése, kezdő lökések megadása, a világbéke fenntartása, az egyensúly megőrzése, hősök portréinak pingálása.


Mord

(A játéktéren: Mord)

Tevékenységi körök: Hősök portréinak pingálása, hősök bajba keverése.


Köszönjük továbbá…

Ács Raymundnak az oldalmotor létrejöttét;

és természetesen nektek, Játékosoknak, hogy sokszínűvé és izgalmassá teszitek a Játékot!